Gå direkt till innehåll
Gota Media väljer betallösningen PayWay

Pressmeddelande -

Gota Media väljer betallösningen PayWay

PayWay skapar branschstandard för mediemarknaden

Nyligen blev det klart att även Gota Media väljer PayWay och Adeprimo för sina kommande digitala satsningar. Gota är nu tolfte tidningshus/ koncern att köra igång med betallösningen och sammanlagt 34 tidningar kommer att var live på PayWay under 2014.

Adeprimo ska hjälpa Gota Media utveckla tidningens digitala och mobila satsningar och genom bland annat produkten PayWay. PayWay är, lite förenklat, en specialanpassad online-shop genom vilken tidningar kan paketera och göra sina tidningsprodukter säljbara.

-   Fördelarna med PayWay är att tidningsprodukterna görs säljbara oavsett vilken kanal de publiceras i och att tidningarna får ett riktigt bra verktyg för kundhantering som hjälper kundcenter och marknadsavdelningar i det fortsatta arbetet med att rikta information och annonser. 9 tidningar är redan igång och 25 tidningar kommer att köra igång under 2014. PayWay är därmed på väg att skapa branschstandard för mediemarknaden, säger Mattias Rosberg, VD på Adeprimo.

Strategisk satsning digitalt
Gota gör en strategisk satsning digitalt på alla sina titlar; Borås Tidning, Barometern, Blekinge Läns Tidning, Sydöstran, Smålandsposten, Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda, Trelleborgs Allehanda, Ulricehamns Tidning, Ölandsbladet och Östran, under 2014.

-   - Vi är mitt uppe i ett stort projekt vi kallar ”Allt inkluderat…”. Strategin bakom det kan sammanfattas med att vi vill erbjuda de betalande kunderna allt innehåll, överallt, alltid. Projektet innefattar en ny digital plattform för publicering i alla kanaler, gemensam form i print och digitalt, nya annonslösningar samt ny paketering av erbjudandet till våra prenumeranter. Genom avtalet med Adeprimo får vi en viktig samarbetspartner för vår fortsatta utveckling, inte minst tillsammans med Adeprimos andra kunder, säger Boine Gepertz.

PayWay ökar prenumerations- och annonsintäkter
PayWay är utvecklad av Adeprimo i samarbete med mediekoncernerna Göteborgs-Posten (GP) och Mediebolaget Västkusten (MBVK). Hallands-Posten och Hallands Nyheter hade efter 6 månader med PayWay gjort en miljon i nya prenumerationsintäkter och bromsat det generella upplagetappet till ett värde av ytterligare 3,5 miljoner. Västerbottens-Kuriren hade efter bara en vecka med samma koncept konverterat 30 % av alla sina prenumeranter och skapat över 500 nya digitala abonnemang.

11 koncerner/tidningshus & 34 tidningar
Vi har hittills rullat ut PayWay till Göteborgs-Posten, Hallandsposten och Hallands Nyheter, Eskilstuna-Kuriren, Södermanlands Nyheter, Katrineholms Kuriren, Nya Lidköpings-Tidningen, Västerbottens-Kuriren och Norran. Näst på tur är Ålandstidningen och MittMedias tidningar; Allehanda, Sundsvalls Tidning, Dagbladet i Sundsvall, Dalarnas Tidning, Dalademokraten, HelaHälsingland, Gefle Dagblad, Arbetarbladet, Östersunds-Posten och Länstidningen med planerad lansering i vår. Klara är även New York Daily News, Gota Media med sina 11 tidningstitlar samt den finska tidningen Hämeen Sanomat.
 


Kontakt
Mattias Rosberg, VD Adeprimo       +4676-771 58 01
Boine Gepertz, Gota Media       +46480-59 110


Relaterade länkar

Ämnen


Om Adeprimo
Adeprimo är en digital byrå specialiserad på webb-och mobilutveckling. Vi arbetar som konsulter och på produktbasis med de senaste kommersiella digitala tjänsterna. Adeprimo grundades 1994 och har sedan dess fyllt fem kontor i Sverige och Finland med människor med passion för varumärken, kommunikation och teknisk utveckling. Adeprimo är en del av Stampen Media Partner, ett affärsområde inom Stampen Media Group. www.stampen.com


Om Gota Media
På kort tid har Gota Media blivit en stark aktör på mediemarknaden. Koncernen bildades 2003. Gota Media AB är såväl moderbolag i koncernen som operativt bolag. Den helt dominerande verksamheten inryms i begreppet utgivning av lokala dagstidningar. Tidningarna är, med utgångspunkt i den lokala förankringen och lokala närvaron, renodlade kunskapsföretag med starka varumärken.


Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70