Gå direkt till innehåll
Fredrik Oscarson ny VD för Mobiento

Pressmeddelande -

Fredrik Oscarson ny VD för Mobiento

Fredrik Oscarson har utsetts till ny vd för den prisbelönta mobilbyrån Mobiento. Han efterträder Per Holmkvist, som återgår till rollen som arbetande styrelseledamot.

Fredrik Oscarson är en av Mobientos grundare och kommer närmast från rollen som VD och Creative Director för Mobiento i New York. Han tillträder sin nya roll i morgon, 1 april. Bolaget är i en expansiv fas, och har det senaste halvåret vunnit ett flertal nya uppdrag och rekryterar just nu tio nya kollegor till kontoren i Stockholm och Göteborg.  

- “ Våra uppdrag går mer och mer mot att utveckla verksamhetsnära tjänster vid sidan av att göra ren marknadsföring.  Här ser vi en stor potential framåt. Jag är, med min erfarenhet i ryggen, väldigt engagerad i detta arbete och det ska bli fantastiskt kul att leda Mobiento framåt" säger Fredrik Oscarson.

- “Fredriks kännedom om byrån, erfarenhet av strategiskt kundarbete och kompromisslösa vilja att skapa affärsmöjligheter för kunden, gör honom till en ideal efterträdare, när Per nu återgår till sin roll i styrelsen” säger Martin Alsander, styrelseordförande i Mobiento

Per Holmkvist, VD för bolaget fram till 2011, återinträdde förra våren med uppdraget att öka lönsamheten och stärka processerna. Målen är uppnådda och bolaget har nu satt en långsiktig ledningsstruktur. Per återgår därmed till att arbeta med strategiska frågor för Mobiento och för nyckelkunder.

- ”Det känns bra att ha min parhäst kvar, han har gjort ett fantastiskt jobb och hittat en stabil grund och goda förutsättningar att växa Mobiento utifrån så det tackar jag för”, säger Fredrik Oscarson.

För ytterligare information, kontakta:
Martin Alsander, Styrelseordförande Mobiento samt VD Stampen Media Partner, 0709-242034
Fredrik Oscarson, grundare och tillträdande VD Mobiento, 0707-561537
Per Holmkvist, grundare och arbetande styrelseledamot Mobiento, 0703-392020

Om Mobiento

Ämnen


Mobiento är en prisbelönt mobilbyrå som grundades 2001. Från sina kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo och New York skapar Mobiento engagerande och lättanvända digitala tjänster för att bygga och stärka sina kunders varumärken och affärer. Mobiento är en av världens ledande mobilbyråer och har bland annat vunnit fem utmärkelser i Cannes Lions mobilkategori 2012 och 2013. www.mobiento.com

Mobiento ingår i Stampen Media Partner, ett affärsområde inom Stampen Media Group.

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70