Gå direkt till innehåll
Fotograf: Sara Johari, GP
Fotograf: Sara Johari, GP

Pressmeddelande -

Fredrik Hofflander ny chefredaktör för TTELA

Fredrik Hofflander lämnar efter närmare fem år uppdraget som chefredaktör på Mölndals-Posten för att i stället ta över rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare på TTELA.

- Det är roligt att kunna presentera Fredrik som ny chefredaktör för TTELA. Fredrik har en gedigen journalistisk ledarerfarenhet och har gjort ett mycket fint jobb på Mölndals-Posten, säger Johan Hansson, vd för Stampen Media.

Fredrik Hofflander har under många år haft olika roller inom OTV-koncernen som 2019 blev en del av Stampen Media.

- Det är en styrka att vi internt kan hitta rätt kandidat till denna viktiga roll inom företaget. I takt med att Stampen Media fortsätter att växa på västkusten med fler titlar ökar också möjligheterna till att ta sig an både nya och större roller inom koncernen, säger Johan Hansson.

TTELA är Stampens fjärde största titel med närmare 17 000 prenumeranter i Trollhättan och Vänersborg.

- Under mina år inom Stampen Media har jag haft förmånen att följa TTELA lite från sidan. Jag har verkligen gillat vad jag har sett. Det känns otroligt kul att få förtroendet att leda en så kompetent och kreativ redaktion. Jag har brunnit för bra lokaljournalistik i hela mitt yrkesliv. Det ska bli väldigt spännande att tillsammans med alla duktiga kollegor vara med om att göra TTELA ännu bättre framöver, säger Fredrik Hofflander.

Fredrik ersätter Cecilia Frisk som varit chefredaktör sedan 2017.

- Cecilia och jag är gemensamt överens om att hon lämnar TTELA. Jag vill tacka Cecilia för hennes insatser som chefredaktör, inklusive de olika innehållssatsningar som har gjorts för att utveckla TTELA:s journalistik. Och innan dess för jobbet i olika roller på Hallands Nyheter och GP, säger Johan Hansson.

Fredrik Hofflander tillträder sin nya tjänst den 1 november. En rekrytering av ny chefredaktör till Mölndals-Posten har påbörjats.

Presskontakt Stampen Media
Anna Wiking, 031-62 43 70
anna.wiking@stampen.com

Ämnen


Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, samt distribution- och logistikföretaget VTD. I koncernen ingårtolv prenumererade morgontidningar: Alingsås Tidning, Bohusläningen, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Partille Tidning, ST-tidningen, Strömstads Tidning och TTELA samt fyra gratistidningar: Alingsås Kuriren, Lerums Tidning, Melleruds Nyheter och Nya Varbergsposten.
www.stampenmedia.se

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70