Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny ledning för Stampen Local Media

Stampen Media Group har bildat affärsområdet Stampen Local Media i syfte att etablera en effektiv och skalbar tidningsverksamhet som säkerställer god tillväxt och starka lokala varumärken, produkter och tjänster. Affärsområdet ska ta tillvara styrkan i det lokala, men även styrkan i det som kan göras gemensamt. Förhandlingar med de fackliga representanterna om förslag till ny ledningsorganisation har inletts.

Den nya ledningsgruppen för Stampen Local Media föreslås omfatta sex personer, förutom vd, med ett antal ansvarsområden och se ut enligt följande:

•   Fredrik Dobber, försäljningsdirektör GP, föreslås bli ansvarig för Företagsmarknad
•   Christian Elofsson, nyrekryterad från Abba Seafood, föreslås bli ansvarig för Ekonomi och IT
•   Helena Johnsson, marknadsdirektör GP, föreslås bli ansvarig för Privatmarknad och Varumärken/Marknadsföring
•   Hanna Konyi, tidigare vd Mktmedia, är redan utnämnd som ansvarig för Stampen Sales & Development och föreslås nu bli ansvarig för koncernövergripande Utveckling och Försäljning inom SLM
•   Cecilia Krönlein, chefredaktör GP, föreslås bli ansvarig för Utgivning och Redaktionellt
•   Bengt Olsson, HR-chef GP, föreslås bli ansvarig för HR och Kommunikation

– Ledningen och den nya organisationen blir en förutsättning för att kunna tillgodose kunder, läsare och marknad på ett optimalt sätt. Att betjäna fler än en miljon dagliga läsare är en uppgift att känna sig ödmjuk inför. Nästa steg, som egentligen är det viktigaste, är att arbeta vidare med den operativa verksamheten, säger Ricard Robbstål, vd för Stampen Local Media.
 
I affärsområdet Stampen Local Media ingår Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, TTELA, Bohusläningen, Strömstads Tidning och nio gratistidningar som ingår i dotterbolaget Gratistidningar i Väst. Även den koncernövergripande verksamheten Stampen Sales & Development ingår i affärsområdet.

– Våra urstarka lokala varumärken ska hanteras varsamt. Vi kommer även i fortsättningen att ha ett stort lokalt fokus på redaktionell och kommersiell närvaro. Samtidigt ska vi sträva efter att samordna oss. Det som går att hantera gemensamt, ska hanteras gemensamt. Jag ser, med stor glädje och gott om energi, fram emot att utveckla affärsområdet vidare och, tillsammans med alla kollegor, göra verksamheten framgångsrik – nu och i framtiden, säger Ricard Robbstål.

Ny ledningsorganisation träder i kraft så snart fackliga förhandlingar är avslutade.

För mer information kontakta: Ricard Robbstål, vd Stampen Local Media, 0705 924610

Ämnen

Kategorier


Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor. www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70