Gå direkt till innehåll
Jill Johnson. Fotograf Rickard L Eriksson.
Jill Johnson. Fotograf Rickard L Eriksson.

Pressmeddelande -

En galakväll för musiken

Den levande musiken börjar komma tillbaka på stadens scener efter många, långa och tysta månader. Detta vill vi fira tillsammans med göteborgarna genom att ställa till med en alldeles speciell kväll som lyfter och stöttar framtidens musiker via en insamling till Popkollo Göteborg och Räddningsmissionens Communityskolan Tynnered.

Den 30 september spelar Göteborgs Symfoniker i Konserthuset tillsammans med de speciellt inbjudna artisterna Jill Johnson, Linnea Henriksson, Daniel Lemma, Amanda Werne, och Mimi Bay.

- Samarbete under en pandemi betyder allt. Jag är så glad för att vara en del av musikaliska möten just nu, och det har väl sällan känts lyxigare att få sjunga med en symfoniorkester. Ser väldigt mycket fram emot detta!, säger Jill Johnson.

- Detta blir ett fantastiskt sätt att uppmärksamma musikens och kulturens betydelse för stadens medborgare. Genom att låta Symfonikerna och några av Västsveriges finaste artister mötas på scen manifesterar vi också vikten av att mötas för att dela nya upplevelser. Jag är jätteglad att konserten visas på gp.se som en del i vår pågående satsning på att erbjuda våra läsare unika kulturupplevelser, säger Johan Lindqvist, projektledare för GP:s strömmade konserter.

  Artisterna sjunger såväl egna låtar som möts i unika duetter och konserten direktsänds på gp.se

  - Göteborg & Co är stolta över att den här konserten äntligen kan genomföras och att vi tillsammans med Göteborgs-Posten och Göteborgs Symfoniker kan tillgängliggöra den för göteborgaren. Pandemin har hållit musik- och kulturlivet i ett järngrepp sedan våren 2020 och det är först nu, under den här konsertserien, som vi kan genomföra en konsert med Symfonikerna tillsammans med dessa fantastiska artister, säger Fredrik Sandsten på Göteborg & Co.

  - Musikerna i Göteborgs Symfoniker, liksom artisterna de möter denna kväll, har alla börjat genom att upptäcka ett instrument och musikens kraft. Vi vill att fler unga ska göra samma upptäckt och, oavsett genre, få en chans att mötas kring musiken och bli en del av det professionella musiklivet i framtiden – för ett ännu starkare kulturliv idag och i morgon, säger Linda Belanner chef för Avdelningen unga och samhällsengagemang vid Göteborgs Symfoniker.

   I samband med konserten sker en insamling till förmån för den ideella verksamheten Popkollo Göteborg och Räddningsmissionens Communityskolan Tynnered som i höst startar orkesterverksamhet för barn och unga, efter skoltid.

   Biljetter till galakvällen på Göteborgs Konserthus finns att boka via gso.se från den 4 september kl 11. Konserten direktsänds också på gp.se den 30 september kl 19.00.

   Fakta om artisterna:

   • Jill Johnson – En av Sveriges största och mest folkkära artister. Har fått svenska folket att älska countrymusiken genom ”Jills veranda” i SVT.
   • Linnea Henriksson – Halländskan som nått en bred och stor publik med sin fingertoppskänsliga musikalitet. Medverkade i ”Så mycket bättre” i TV4 2018.
   • Daniel Lemma – Älskad soulröst från Göteborg som spelat på i princip stadens alla scener. Aktuell med epn ”Sörgårdens tak”.
   • Amanda Werne – Frontfigur i kritikerrosade bandet Slowgold som snart är här med sitt femte album. Gästade ”Jills veranda” 2020.
   • Mimi Bay – Göteborgs mest omtalade, unga poplöfte det senaste året. Aktuell med epn ”Far from home”. Delar skivbolag med bland andra Zara Larsson och Benjamin Ingrosso.

   Mer information om Popkollo Göteborg: https://www.popkollo.se/foreningar/popkollo-goteborg/

   Mer information om Räddningsmissionens Communityskola Tynnered: https://communityskolan.se/

   Konserten är ett samarbete mellan Symfonikerna, Göteborg & Co och Göteborgs-Posten.

   Ämnen


   Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, distribution samt utomhusreklam. I koncernen ingår elva prenumererade morgontidningar: Göteborgs-Posten, TTELA, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Bohusläningen, Strömstads Tidning, Alingsås Tidning, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Lokaltidningen STO samt fyra gratistidningar: Varbergs-Posten, Lerums-Tidning, ST-tidningen och Alingsås Kuriren.
   www.stampenmedia.se

   Presskontakt

   Anna Wiking

   Anna Wiking

   Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70