Följ Stampen Media

Efter succén med Gravity släpper Hello There Khaba the Game – ett infernaliskt svårt pussel

Pressmeddelande   •   Okt 25, 2013 09:00 CEST

Man skulle kunna tro att Hello There vilar på lagrarna efter succén med spelet Gravity, för superstjärnan Avicii, som snabbt seglade upp till nummer 1 bland musikspel i hela 49 länder. Men så är icke fallet. Istället släpper de sitt egenproducerade spel Khaba the Game; ett extremt svårt och story-baserat äventyrspussel, som utspelar sig i en 4000 år gammal pyramid. 

Upprinnelsen till Khaba the Game var en diskussion på Hello There som rörde pusselspel i allmänhet och pusselspel i kombination med äventyr och story i synnerhet.

- De flesta av oss på Hello There gillar kniviga pussel, och sådana finns det ju rätt gott om. Det vi kom fram till när vi snackade var att vi saknade svåra pussel som kombinerar rafflande äventyr och spännande stories. Där fanns helt klart en position att muta in och vi tog chansen i och med Khaba the Game. Efter ett stort antal utvecklingstimmar är vi äntligen färdiga och extremt nöjda med resultatet, säger Oskar Eklund, CEO, Hello There.

Khaba the Game utspelar sig i den 4000 år gamla och ofärdiga Khaba-pyramiden belägen mellan Giza och Abusir i Egypten. I centrum för den mångbottnade spel-storyn står den ambitiöse upptäcktsresande Michael som är på jakt efter en hemlig skatt. När han plötsligt blir instängd i den mörka Khaba-pyramiden blir en svag strimma solljus hans enda hopp. 

- Genom gravkamrar fyllda med pussel behöver Michael leda ljusstrålen mot reflekterande stenar och dammiga speglar för att klara varje test. När en solbelyst sten öppnar en passage så blockeras en annan, vilket gör att varje kammare blir ytterligare ett test i tålamod, logiskt tänkande och kreativitet, säger Arshak Ardeshir, game designer på Hello There.

Vartefter Michael hamnar djupare och djupare i pyramiden, så triggar varje löst pussel nya delar i den mörka storyn. Nästan som om det är pyramiden själv som testar Michael. Allt som allt finns det 28 nivåer i Khaba the Game – den sista kräver Einstein-intelligens för att lösa och triggar storyns spektakulära slut.


Khaba the Game finns att ladda ner på App Store från 24/10-2013.


Mer information?
För mer information om Khaba the Game vänligen kontakta:
Oskar Eklund, CEO
Hello There
+46 (0) 761 120 386
oskarl@hellothere.se

www.facebook.com/justhellothere
www.twitter.com/justhellothere

www.youtube.com/justhellothere

Hello There skapar spel både för underhållning, marknadsföring och utbildning – antingen på uppdrag av globala företag och organisationer eller i form av egna titlar. Några av Hello There’s kunder är Peak Performance, Santa Maria och Puma. www.hellothere.se

Den flerfaldigt prisbelönade spelutvecklaren Hello There ingår i Stampen Media Group. www.stampen.com