Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Digitalbyrån Adeprimo stärker produktutbud och kompetens genom förvärv

Leanback, även det ett bolag i Stampen-gruppen, utvecklar och tillhandahåller digitala verktyg och tjänster med webben som nav. Leanback är idag marknadsledande i Sverige med sin produkt E-magin för digitala publikationer och har kunder som Rusta, IDG, ICA Sverige och Scania. Leanback har elva anställda och omsätter närmare 10 miljoner.

Leanback och Adeprimo kompletterar varandra väl och delar grundvärderingar med stort fokus på nöjda kunder och långa kundrelationer. Kombinationen ger en komplett leverantör av produkter och tjänster för kommunikationsintensiva företag. Förvärvet medför ytterligare kapacitet och kompetens till Adeprimo.

- Det här är en satsning framåt, vi kan nu lägga ytterligare produkter och tjänster i vårt erbjudande till våra kunder. Att samordna oss på detta sätt ger bättre förutsättningar för alla parter, säger Mattias Rosberg, Vd för Adeprimo.

- Förvärvet möjliggör ett högre tempo i vår produkt- och tjänsteutveckling och innebär positiv utveckling för våra kunder, våra medarbetare och för Leanbacks produkter, säger Björn Molander, Vd för Leanback Sweden AB.

 

För mer information kontakta:
Mattias Rosberg, Vd Adeprimo: 076-771 58 01, mattias.rosberg@adeprimo.se
Björn Molander, Vd Leanback Sweden AB: 070-529 94 19, bjorn.molander@leanback.se

 

Ämnen

Kategorier


 

Adeprimo är en digital byrå som nyttjar fantasi, kreativitet och strategi tillsammans med passion för den senaste tekniken i syfte att skapa lönsamma digitala och mobila tjänster. Kärnan i verksamheten är Tulo – en webbaserad affärsplattform som hanterar kunders digitala och mobila närvaro, försäljning och marknadsföring. Bland kunderna finns mediekoncerner och tidningar runt om i världen, samt företag som till exempel ICA, SkiStar, Norstedts Förlagsgrupp och Action Aid. Adeprimo har idag 48 anställda på orterna Östersund, Örebro och Vasa, och omsätter 46 miljoner 2012.

Adeprimo och Leanback ingår Stampen-gruppen, en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter närmare 6 miljarder kronor. www.stampen.com

 

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70