Följ Stampen Media

Devote satsar internationellt och utser ny vice VD

Pressmeddelande   •   Nov 27, 2012 11:15 CET

Devote köptes i början av 2010 av mediekoncernen Stampen. Idag ingår bolaget i affärsområdet Stampen Media Partner och området Stampen Lifestyle Media, tillsammans med verksamheter som Familjeliv, Bröllopstorget, SvenskaFans och Odla.nu. Tack vare en stark ekonomisk tillväxt har Devote blivit en av Sveriges största sajter för tjejer i målgruppen 15-25 år. Nu breddas produktportföljen på hemmamarknaden samtidigt som det kommer att ske satsningar internationellt. Mode- och bloggportalen Devote storsatsar på internationell expansion och siktar på att bredda sig inom mode och lifestyle i Sverige. I samband med detta utser man chefredaktören Michaela Forni till vice VD.
Devote köptes i början av 2010 av mediekoncernen Stampen. Idag ingår bolaget i affärsområdet Stampen Media Partner och området Stampen Lifestyle Media, tillsammans med verksamheter som Familjeliv, Bröllopstorget, SvenskaFans och Odla.nu. Tack vare en stark ekonomisk tillväxt har Devote blivit en av Sveriges största sajter för tjejer i målgruppen 15-25 år. Nu breddas produktportföljen på hemmamarknaden samtidigt som det kommer att ske satsningar internationellt.
Sverige är ett föregångsland vad det gäller sociala produkter och tjänster för unga tjejer. Sättet man konsumerar mode skiljer sig stort från andra grupper och marknader, även om avståndet minskar. Man kan också konstatera att beteendet i övriga delar av Europa alltmer börjar likna det som finns i Sverige.
-De senaste åren har varit framgångsrika. Med en stark ägare och organisation i ryggen vill vi nu expandera både i Sverige och i Europa. Vi tror på det vi gör, nyanställer inom sälj och teknik och siktar också på att beredda vår portfölj genom förvärv, säger Staffan Ekberg, VD Devote.
I samband med satsningen på internationell expansion utnämns också chefredaktören Michaela Forni till vice VD samtidigt som hon tar ett större ansvar för den svenska verksamheten.
- Vi har nästan uteslutande en kvinnlig publik och mot bakgrund av detta är det naturligtvis klokt och roligt att lyfta fram en ung och driven tjej. Jag uppmanar alla bolag i mediebranschen att i större utsträckning satsa på tjejer till ledande befattningar, fortsätter Staffan Ekberg.
- Det känns väldigt spännande och utmanande att ta mer ansvar på Devote. Vi är inne i en mycket expansiv fas och jag känner starkt för det här företaget. Det är fantastiskt att få växa och utvecklas tillsammans med Devote, säger Michaela Forni.
Michaela Forni har en bakgrund som bloggare, skribent och författare.

Stampen-gruppen är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam.
Stampen omsätter närmare 6 miljarder kronor.

Affärsområdet Stampen Media Partner driver koncernens utveckling inom områdena Lifestyle Media, Mobile Media, Experience Media, Outdoor Media och Editorial Media. Stampen Media Partner omsätter 0,7 miljarder kronor med ca 360 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Finland, USA, Polen och Kina.
För mer information: www.stampen.com och www.stampenmediapartner.se