Gå direkt till innehåll
Csaba Bene Perlenberg blir chefredaktör för nya Härryda-Posten

Pressmeddelande -

Csaba Bene Perlenberg blir chefredaktör för nya Härryda-Posten

Csaba Bene Perlenberg blir chefredaktör och ansvarig utgivare för nya Härryda-Posten i Mölnlycke.

– I Csaba Bene Perlenberg får vi en engagerad chefredaktör som kommer att ge Härrydaborna kvalificerad lokal, digital nyhetsjournalistik, säger Magnus Ringman, redaktionell utvecklingschef på Stampen Medias regionala och lokala titlar. 

Csaba Bene Perlenberg har en bakgrund som främst opinionsjournalist och har jobbat på flera dagstidningar; Hallandsposten, Dagens Nyheter, GT och Kvällsposten, Gefle Dagblad, Jönköpings-Posten och flera andra redaktioner runt om i landet. Närmast kommer han från uppdraget som biträdande politisk redaktör på Helsingborgs Dagblad / Sydsvenskan. Under fem år var han ordförande för Publicistklubben Södra.

– Csabas gedigna samhällsengagemang och journalistiska kompetens kommer att sätta avtryck i Härryda. Vi är så glada att han blir den senaste i raden av chefredaktörer som vi har rekryterat till Stampen Media, säger Magnus Ringman.

Csaba Bene Perlenberg ser fram emot det nya uppdraget.
– Det är inte varje dag man får vara med om att ta ansvar för att starta upp en ny lokaltidning. Det ska bli oerhört spännande och givande att få leda redaktionen på Härryda-Posten. Med Härryda-Posten får Härrydaborna en tidning som tar deras vardag på allvar, säger Csaba Bene Perlenberg.

Han fortsätter:
– Härryda kommer under de kommande åren att vara en av Sveriges mest spännande kommuner att bevaka och granska. Stadsutvecklingen med Landvetter Södra kommer att skapa stor debatt och engagemang. Då är det viktigt med en stark, lokal röst som rapporterar om en stadsutveckling som kommer att förändra Härryda i grunden.

Hösten 2022 startar Stampen Media två nya dagstidningar, Härryda-Posten och Mark-Posten i Marks kommun. Det är en medveten och offensiv satsning på digital nyhetsjournalistik i västra Sverige.

För mer information, kontakta:
Magnus Ringman, redaktionell utvecklingschef Stampen Medias regionala och lokala titlar
magnus.ringman@stampen.com / 0707-994230

Ämnen


Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, samt distribution- och logistikföretaget VTD. I koncernen ingår tolv prenumererade morgontidningar: Alingsås Tidning, Bohusläningen, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Partille Tidning, ST-tidningen, Strömstads Tidning och TTELA samt tre gratistidningar: Alingsås Kuriren, Lerums Tidning och Nya Varbergsposten.
www.stampenmedia.se

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70