Följ Stampen Media

Cecilia Krönlein blir ny chefredaktör för Göteborgs-Posten

Pressmeddelande   •   Jun 19, 2012 16:22 CEST

Cecilia Krönlein har lång erfarenhet av redaktionellt arbete som reporter, redigerare, redaktör, nattchef och nyhetschef. Sedan 2001 har hon varit redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Göteborgs-Posten.

- Cecilia har en gedigen publicistisk bakgrund med bred erfarenhet av nyhets- och lokaljournalistik. Hon är väl förtrogen med de utmaningar som Göteborgs-Posten och branschen står inför, och är rätt person att leda det redaktionella arbetet i en tid med hög förändringstakt, säger Tomas Brunegård, styrelseordförande i GP.
- Det är väldigt roligt att kunna konstatera att Cecilia stod sig så stark i den mycket hårda konkurrensen om tjänsten, säger Ricard Robbstål, vd på Göteborgs-Posten.

- GP har en fantastisk position i Göteborg och Västsverige. Jag är verkligen glad att jag fått förtroendet att tillsammans med mina medarbetare utveckla GP:s nyhetsarbete och redaktionella innehåll, kommenterar Cecilia Krönlein.


För ytterligare information, kontakta:
Cecilia Krönlein, tillträdande chefredaktör/ansvarig utgivare GP, 0705-62 42 58
Ricard Robbstål, vd GP, 0705-92 46 10
Tomas Brunegård, styrelseordförande GP, 0705-62 44 00.

Stampen-gruppen är en snabbt växande mediekoncern som idag är en av Sveriges största ägare av dagstidningar. I Stampen-gruppen ingår också digitala medier, tryckerier, distributionsbolag och annonsfinansierade lokaltidningar. Stampen omsätter närmare 6 miljarder kronor. www.stampen.com