Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Boine Gepertz blir ny vd för Mediabolaget Västkusten och Mediabolaget i Halland

Styrelsen i Mediabolaget Västkusten och styrelsen i Mediabolaget i Halland har enhälligt beslutat att utse Boine Gepertz till ny vd för Mediabolaget Västkusten AB och operativ vd i Mediabolaget i Halland AB. Boine Gepertz kommer att ingå i Stampen-gruppens koncernkoordinationsgrupp och tillträder sin tjänst senast sommaren 2009.

Boine Gepertz, som är civilekonom, lämnar en befattning som vd på Nya Wermlands-Tidningen. Tidigare har också Boine innehaft tjänsterna som ekonomidirektör och vice vd på Nya Wermlands-Tidningen. Förutom lång erfarenhet från tidningsbranschen har han också en gedigen erfarenhet från industrin och har bl a varit finans- och ekonomidirektör för Valmets representation i Kina.

- Boine Gepertz har en gedigen bakgrund. Han har lång ledarerfarenhet från både medie- och industrisidan vilket kommer att stärka bolaget i det tillväxtarbete som nu pågår. Mediabolaget Västkusten är en organisation med starka varumärken och stora förutsättningar, säger Tomas Brunegård, ordförande i Mediabolaget Västkusten och koncernchef i Stampen AB.

Som tidigare meddelats kommer Göran Johansson, nuvarande vd för Mediabolaget i Halland AB, att gå i pension.

För ytterligare information, kontakta Tomas Brunegård, styrelseordförande i Mediabolaget Västkusten, 0705-62 44 00.

Mediabolaget Västkusten AB (MVK) driver tidningsverksamhet i Västsverige. Koncernen består av Mediabolaget i Halland AB och Västkustmedia AB som driver fem dagstidningar (Hallands Nyheter, Hallandsposten, Bohusläningen, Strömstad Tidning och TTELA), print och på nätet. Bolaget har ca 400 anställda, omsätter 650 miljoner kronor och gruppens totala upplaga är 130 000 exemplar. MVK ägs till 70 % av Stampen och till 30% av Lidköpingspress och är ett dotterbolag inom Stampen-gruppen.


Stampen-gruppen är en snabbt växande mediekoncern som idag är en av Sveriges största ägare av dagstidningar. Stampen äger också interaktiva mötesplatser, tryckerier, distributionsbolag och radiostationer.
Stampen omsätter över 5 miljarder kronor.
www.stampen.com

Ämnen

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70