Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

adQuota och Adiento bildar heltäckande Nordiskt mobilannonsnätverk

Adiento, ett av Sveriges och Norges ledande mobila annonsnätverk har köpts av adQuota; Danmarks största annonsnätverk. Tillsammans bildar de en heltäckande partner inom mobilannonsering som ger nya utvecklingsmöjligheter för medier och annonsörer. Säljaren, Mobiento Group ser sammanslagningen som en möjlighet till fokus och strategiskt samarbete.

Genom köpet av Adiento är nu adQuota marknadsledande i Danmark, Sverige, Norge och Baltikum. Michael Buch Sandager, CEO för adQuota:

- Vi är väldigt glada över köpet av Adiento, som nu ger oss ett starkt kunderbjudande i Sverige och Norge. Vi kommer att introducera nya annonsformat och förbättrade tekniska verktyg för medier och annonsörer i Norden. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla den mobila annonseringsbranschen tillsammans.
adQuota och Adiento når nu 10-12 miljoner unika användare i Norden och har tillgång till nästan 600 miljoner mobila sidvisningar varje månad.

Mobientos grundare och styrelseledamot, Per Holmkvist kommer att sitta kvar i styrelsen för Adiento:

- Vi vill placera Adiento i ett sammanhang där bolaget kan fortsätta utvecklas, samtidigt som Mobiento Group kan öka sitt fokus på att utveckla Mobientos kärnverksamhet som mobilbyrå. Vi ser också stor potential i samarbetet med Adquota där vi båda kan erbjuda varandras tjänster till våra kunder.
Adiento´s VD, Johan Näslund fortsätter sitt arbete i Sverige och Norge inom bolaget:

- För Adientos kunder är detta en möjlighet att genomföra pan-nordiska kampanjer samt att ta del av den nya tekniken och de spännande rich media format som adQuota utvecklat för marknaden. 

 

Information
För mer information om adQuota och Adiento, kontakta:
CEO adQuota, Michael Buch Sandager, ms@adquota.com,  +45 2342 0558
VD Adiento, Johan Näslund, johan.naslund@adiento.com, +46 707962640
För mer information om Mobiento, kontakta:
Grundare och Styrelseledamot, Per Holmkvist, per.holmkvist@mobiento.com, +46 703 392020

 

 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


 

adQuota
adQuota är Danmarks ledande annonsnätverk for annonsering i den mobila kanalen. Mediapartners inkluderar Berlingske Medier, DMI, SBS, Benjamin och Aller. adQuota grundades 2010 och har 20 anställda i Danmark, Sverige och Baltikum. adQuota tog  i oktober 2012 över Mobnet och blev därmed det största mobila annonsnätverket i Danmark. www.adquota.com

Adiento
Adiento är Sveriges och Norges ledande mobila annonsnätverk med kontor i Stockholm och Oslo. Adiento grundades 2007 av Mobiento och har 8 anställda. www.adiento.com

Mobiento
Mobiento grundades 2001 och är Skandinaviens ledande mobilbyrå, med kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo och New York. Bolaget ingår i mediakoncernen Stampen. 2011 utsågs Mobiento till en av värdens bästa mobilbyråer av både Ad Age och iMedia, och under 2012 har bolaget vunnit bl a tre Cannes Lions. www.mobiento.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70