Följ Stampen Media

Håkan Boström ny ledarskribent på Göteborgs-Posten

Pressmeddelande   •   Aug 22, 2018 08:00 CEST

Håkan Boström

Håkan Boström, tidigare återkommande sommarvikarie och gästkolumnist i Göteborgs-Posten, tillträder den första september som fast ledarskribent på tidningens ledarsida. Boström har tidigare varit skribent på bland annat Dagens Nyheter och Dalarnas Tidningar.

- Vi är mycket nöjda över att rekrytera en av landets mest träffsäkra skribenter som för med sig ett intellektuellt djup till texterna, säger Adam Cwejman, tf. politisk redaktör på GP, om rekryteringen. Det finns ett stort behov av analytisk skärpa för att förstå vad som händer inom såväl den nationella som lokala politiken.

Håkan Boström, vars ansikte och texter är välkända för Göteborgs-Postens läsare, kommer närmast från Uppsala Universitet och doktorandstudier i ekonomisk historia. Adam Cwejman poängterar att Boström de senaste åren har positionerat sig som en mycket uppskattad gästkolumnist i tidningen och som nu alltså tar en fast plats på ledarsidorna.

- Vi ser en mycket intressant utveckling inom politiken, kanske den mest omtumlande på flera decennier, säger Håkan Boström. Göteborg-Posten har under lång tid utvecklat en ledarsida som vågar sticka ut hakan och ta plats i den politiska debatten, både lokalt i Göteborg och med sin nationella räckvidd. Jag ser fram emot att bli en fast del av denna redaktion.

För mer information, kontakta Daniel Olsson, kommunikationsansvarig

daniel.olsson@stampen.com

0763-094 688

Stampengruppen är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns Stampen Media med flertalet stora mediehus samt bolag med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Inom Stampen finns också Nordens största tryckerikoncern V-TAB. www.stampen.com