Följ Stampen Media

GP satsar med ny sajt

Pressmeddelande   •   Mar 04, 2016 08:10 CET

Nu smyglanseras nya GP.se för en liten del av läsarna och trafiken kommer trappas upp successivt under våren. Syftet med nya sidan är att förbättra läsupplevelsen på såväl mobilen som läsplattor och desktop. Den responsiva och mobilanpassade sidan innebär både ett designmässigt lyft och en rad nya funktioner som gör att bilder, rörligt material och länkningar från sociala medier kan byggas in i nyhetsmaterialet.

Göteborgs-Postens digitala satsning har lyft ordentligt med flera trafikrekord på mobilsajten och desktop samt annonsförsäljningsrekord. GP.se har nått över 12 miljoner sidvisningar på en vecka och 800 000 unika i mobilen. GP.se slog sidvisningsrekord vecka 3 och det nya ligger på 12 434 918 sidvisningar (desktop + mobilt). Målet för 2016 är att ta ytterligare kliv och nya GP.se är en viktig pusselbit.

- Vi har ett bra och modernt redaktionellt innehåll online men på senare år har vår tekniska plattform inneburit begränsningar så att vi inte alltid kunnat paketera nyhetsmaterialet som vi vill. Dessutom har läsare efterfrågat en modernare och mer levande sajt med mer rörligt innehåll och enklare navigering. Det har varit målbilden under arbetet med nya sidan och det ska bli spännande att se responsen, säger Markus Hankins, onlinechef på GP.
Förutom designlyftet kommer på sikt nya tjänster införas, bland annat nyhetsdygnet i bilder där läsaren lätt ska kunna ta del av de senaste filmklippen och nyhetsbilderna via startsidan. Även annonsörer kommer märka skillnad.

- Vi kommer kunna erbjuda mer flexibla annonsformat i en snyggare miljö, säger Henrik Carlsson, digital försäljningschef Stampen Media.

När nya GP.se är i fullt bruk fortsätter arbetet med att flytta över andra titlar inom Stampen Media till den nya plattformen och publiceringssystemet.

- Vi jobbar steg för steg med flytten vilket gör att vi kan finslipa de sista detaljerna och säkerställa att allt det tekniska fungerar, säger David Karlsson, utvecklingschef Stampen Media. De läsare som möts av vår nya sajt kommer få möjligheten att välja mellan att läsa den nya eller gamla sajten. Dessutom kommer det finnas enkla vägar till att ge oss feedback och förbättringsförslag.

Projektet leds av Catharina Ahlsén och det tekniska arbetet av David Karlsson. Sajtdesignen är gjord av Stampen Digitala Mediers design- och UX-chef Joakim Bäckman.

Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns Stampen Media med flertalet stora mediehus samt bolag med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Inom Stampen finns också Nordens största tryckerikoncern V-TAB. www.stampen.com