Följ Stampen Media

GP passerar 5 700 nya digitala prenumeranter

Pressmeddelande   •   Dec 21, 2017 15:32 CET

Fyra veckor efter lanseringen av Göteborgs-Postens nya prenumerationsform Digital Bas, har tidningen fått över 5 700 nya, digitala prenumeranter. Införandet av Digital Bas har föregåtts av flera satsningar så som en utökad ekonomi-bevakning liksom porträtteringen av lokal historia genom Göteborgiana och 25 nyanställda journalister.

- Jag är väldigt glad att så många läsare så snabbt har valt att testa vår nya prenumerationsform. Det som är extra glädjande är att det är genomarbetad kvalitetsjournalistik som får läsare att börja betala för vårt innehåll. Efter flera viktiga rekryteringar och satsningar under hösten står vi nu starka för att även fortsättningsvis kunna lyssna in och möta våra läsares önskemål, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör på Göteborgs-Posten.

Den nya prenumerationsformen heter Digital Bas och innebär att många artiklar på gp.se nu enbart är tillgängliga för betalande prenumeranter. Att bli prenumerant kostar 1 krona första månaden och 99 kronor nästföljande månad och många läsare har valt att testa det nya, digitala erbjudandet.

- Vi har åstadkommit en stark start, och det är väldigt glädjande att se läsarnas respons på våra digitala erbjudanden. Vi har nu dubblerat våra digitala prenumeranter både i antal och som andel av vår totala kundbas mot föregående år, säger Johanna Niklasson, marknadsdirektör Stampen Media.

För mer information kontakta:
Johanna Niklasson, marknadschef Stampen Media 
0732-50 09 41, johanna.niklasson@stampen.com 

Stampengruppen är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns Stampen Media med flertalet stora mediehus samt bolag med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Inom Stampen finns också Nordens största tryckerikoncern V-TAB. www.stampen.com