Följ Stampen Media

GP Online värvar duo från Expressen

Pressmeddelande   •   Jan 22, 2016 13:35 CET

Anders Abrahamsson och Sandra Divinyi har skrivit på för GP Online. De två tv- och webbreportrarna rekryteras från konkurrenten Expressen. Dessutom har GP anställt före detta SVT-medarbetaren Marina Ferhatovic.

Göteborgs-Posten storsatsar på sin digitala affär och journalistik i nybildade redaktionen GP Online. Tidigare i vinter värvades en duo Göteborgsredaktionen från public service; Monir Loudiyi (SR) och Louise Lindell (SVT) som gick in i en så kallad ”Spetskompetensgrupp” på redaktionen i Göteborg.
Nu kommer nästa par in - från konkurrenten Expressens Västsvenska edition, GT.

Anders Abrahamsson, 30, är tv-reporter som det senaste året varit en av Expressen TV:s mest frekvent förekommande reportrar på stora nyhetshändelser i Västsverige, bland annat genom den intensiva bevakningen kring Lisa Holm-mordet. Anders har en bakgrund som reporter på Stampen-titeln Bohusläningen och ingår i en riktad satsning på GPTV:

– Jag hoppas Anders ska bli en viktig spelare för oss i vårt arbete att vidareutveckla GPTV till helt nya nivåer under 2016, säger onlinechefen Markus Hankins.

Nästa rekrytering, Sandra Divinyi, 29, har som krim- och webbreporter med mycket Expressen-TV-arbete inom dessa fält under de senaste tre åren varit en av Expressens västsvenska editions viktigaste reportrar. Bland annat avslöjade hon den så kallade ”Överförmyndarnämnd”-skandalen i Göteborg och har gjort ett flertal mycket uppmärksammade kriminalreportage och bevakat MC-gängen i Västsverige. Även hon har en bakgrund i en Stampen Local media-titel, då hon varit hos TTELA i hemstaden Trollhättan före flytten till Göteborg.

– Sandra har en bred skolning i allt från reporterarbete från desk till live-tv arbete och har ett starkt digitalt perspektiv i sin journalistik, något som gör att hon blir ett starkt tillskott till vår redaktion. Detta är viktiga element då vi sätter upp tuffa mål på oss själva att realtidsgranska makthavarna i vår region och nå fram med relevant journalistik till våra trogna läsare, säger onlinechefen Markus Hankins.

Bägge rekryteras till ”Spetskompetensgruppen” på GP:s Online-redaktionen i Göteborg men kommer att leverera material till alla Stampen Local medias titlar runt om i Västsverige. Samarbetet mellan de olika Stampen-titlarna i Västsverige kommer under 2016 att intensifieras och omorganiseras.

Samtidigt rekryteras även en tredje medarbetare – från den egna vikariepoolen.
Marina Ferhatovic, 34, har under det senaste året gjort sin andra vända på Göteborgs-Posten. Nu får hon fast anställning och i Stampens nya digitala satsning och blir en nyckelspelare där:

– Hon har ett unikt kontaktnät hon byggt upp under många år som frilansare och har internationella perspektiv på nyheter som blir en viktig del av vårt arbete med att utveckla oss som digital nyhetsorganisation. Jag tror Marina kan bli en tung pjäs i onlinejournalistiken i Sverige under de kommande åren, säger Markus Hankins, onlinechef på GP.

För mer information, kontakta:

Hampus Knutsson
Kommunikationschef Stampen
070-811 98 04
hampus.knutsson@stampen.com

Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns Stampen Media med flertalet stora mediehus samt bolag med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Inom Stampen finns också Nordens största tryckerikoncern V-TAB. www.stampen.com