Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

V-TAB stänger tryckerierna i Halmstad och Örebro

Vid ledningsmötet den 26 maj beslutade V-TAB:s ledningsgrupp att gå vidare med förslaget att stänga tryckerierna i Halmstad och Örebro. Tryckeriet i Halmstad föreslås stängas den 31 december 2014 och Örebro den 30 juni 2015.

Information har idag lämnats till berörda fackklubbar och till berörd personal på plats. MBL-förhandlingar inleds snarast i Halmstad och Örebro.

- Vi har länge insett att vi måste minska vår kapacitet för att möta minskade tidningsupplagor. Men förändringarna går betydligt snabbare än vi trott och på senare tid har tidningarna ställt ökade krav på oss att bidra till sänkta tryckkostnader. För oss finns bara en möjlighet och det är att tidigarelägga våra planer på att stänga tryckerierna. Jag är medveten om vad detta betyder för V-TAB:s medarbetare och jag är den förste att beklaga att vi måste ta till så kraftfulla åtgärder, säger vd Peder Schumacher.

De produkter som idag trycks i Halmstad och Örebro, kommer att fördelas på
V-TAB:s övriga tryckerier där det finns lämplig kapacitet.

Totalt berörs 25 medarbetare i Halmstad och 50 i Örebro. Tillsammans med respektive fackklubb kontaktas nu omställningsföretag så att arbetet med att hjälpa medarbetare till nya jobb kan starta så snart som möjligt.


Kontakt:
Peder Schumacher
Vd V-TAB
070 – 562 40 87

Anna Norlander
Kommunikationsansvarig V-TAB
076 - 114 11 23


Ämnen


V-TAB är Nordens största tryckerikoncern med verksamhet på 10 anläggningar i Sverige. Den huvudsakliga verksamheten är tryckning av dagstidningar, periodiska tidskrifter och direktreklam, samt produktion av skyltar och butikskommunikation. V-TAB har cirka 800 medarbetare och omsätter drygt 2 miljarder kronor. Största ägare i V-TAB är Stampen Media Group.  www.v-tab.se

Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam.
www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70