Följ Stampen Media

V-TAB stänger tidningstryckeri i Göteborg

Pressmeddelande   •   Jan 16, 2015 09:00 CET

Personal och berörda fackklubbar vid V-TAB:s tryckeri i Backa i Göteborg har informerats om att företaget planerar att stänga tryckeriet senast den 31 mars 2016.

- Minskade tidningsupplagor och krav på sänkta tryckkostnader innebär att vi behöver anpassa vår kapacitet. För oss betyder det att vi måste genomföra våra planer om att stänga anläggningar tidigare än vi tänkt. Vi har inom loppet av två år stängt tryckerier i Norrtälje, Halmstad och till sommaren Örebro och nu alltså informerat om en planerad nedläggning av Backa. Jag är fullt medveten om vad detta betyder för V-TAB:s medarbetare och jag är den förste att beklaga att vi måste ta till så kraftfulla åtgärder, säger VD Peder Schumacher.

De produkter som idag trycks i Backa, däribland GP och Bohusläningen, föreslås flyttas successivt till andra V-TAB-anläggningar, huvudsakligen V-TAB Landvetter.

Totalt kan ca 130 av V-TAB:s medarbetare bli berörda av den föreslagna nedläggningen. MBL-förhandlingar med berörda fackklubbar inleds inom kort.


För mer information, kontakta:
Peder Schumacher, VD V-TAB
E-post: peder.schumacher@v-tab.se
Tel: 070-562 40 87

Anna Norlander, Informationsansvarig V-TAB
E-post: anna.norlander@v-tab.se
Tel. 076-114 11 23

V-TAB är Nordens största tryckerikoncern. Den huvudsakliga verksamheten är tryckning av dagstidningar, periodiska tidskrifter och direktreklam, samt produktion av skyltar och butikskommunikation. Största ägare i V-TAB är Stampen Media Group. www.v-tab.se