Följ Stampen Media

V-TAB nytt namn på Nordens största tidningstryckeri

Pressmeddelande   •   Mar 22, 2006 09:44 CET

V-TAB blir nya namnet på Nordens största tidningstryckeri. Med sju anläggningar på sex orter från Halmstad i söder till Östersund i norr erbjuder man allt från tidningstryck till reklamtryck. Reklambilagor från stora rikstäckande varumärken är en omfattande verksamhet.

I samband med konsortiet mkt media AB:s köp av Centertidningar öppnades en möjlighet att etablera en stark tryckeriverksamhet. Västsvenskt Tidningstryckeri AB i Göteborg och VLT Press AB gick samman och köpte Tabloidtryck AB. Därmed bildades ett av Nordens största tidningstryckerier med en omsättning på 1,3 miljarder och nära 600 anställda.

Stampen AB är tillsammans med ägarbolagen bakom Bohusläningen, Nya Lidköpings-Tidningen och Hallandsposten ägare av VTAB Intressenter, som i sin tur tillsammans med VLT AB (Vestmanlands Läns Tidning) och Ela/TT(Elfsborgs Läns Annonsblad/Trollhättans Tidning) äger V-TAB.

- Det nya namnet V-TAB markerar att vi tar klivet in i ett nytt sammanhang. Med flera tryckerier som samverkar ser vi naturligtvis stora samordningsfördelar, säger V-TAB:s VD Peder Schumacher. Samtidigt vill vi slå vakt om den professionalism och närhet till våra kunder som alltid präglat vår verksamhet. I namnet V-TAB möter våra kunder ett nytt gemensamt namn med samma kvalitet och personliga service som har kännetecknat VLT Press, Tabloidtryck och Adargo.
Stampen AB är genom VTAB Intressenter AB majoritetsägare till V-TAB. Stampen AB är moderbolag i en företagsgrupp som driver flera tidningsföretag, tryckerier och distributionsföretag. Stampen har också ägarintressen i andra medieorienterade verksamheter som radiostationer, webbplatser och nyhetsbyråer. Stampen-gruppen med delägda bolag omsätter 5 miljarder kronor och sysselsätter 7.000 personer. Göteborgs-Posten ingår i Stampen-gruppen.