Följ Stampen Media

Tingsrätter ger Stampens rekonstruktion klartecken

Pressmeddelande   •   Maj 23, 2016 19:30 CEST

Tingsrätterna godkände omgående Stampens rekonstruktionsansökningar som lämnades in under måndagen.

- Eftersom vi fick en hel del frågor från våra medarbetare om när våra ansökningar kunde komma att få klartecken, känns det positivt att redan idag kunna förmedla att vi nu fått det formella godkännandet att sätta igång med vår företagsrekonstruktion, säger Stampens koncernchef Martin Alsander i en kommentar på måndagkvällen.

Det var på måndagmorgonen som Stampen formellt ansökte om rekonstruktion för 16 bolag vid sju olika tingsrätter. Vid arbetsdagens slut stod det klart att samtliga ansökningar godkänts. Parallellt utsåg tingsrätterna även advokat Christian Andersch från Rosengrens Advokatbyrå i Göteborg till formell rekonstruktör.

Stampen med huvudkontor i Göteborg är en av Sveriges största ägare av dagstidningar, gratistidningar, tryckerier, distributionsbolag och digitala mötesplatser. Koncernen hade en omsättning om ca 3,3 mdr kronor år 2015 och drygt 3000 medarbetare. Koncernen har två affärsområden, Stampen Media och Stampen Tryck & Distribution. Affärsområdet Media utgörs av bolag med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Bland medierna finns varumärken som Göteborgs-Posten, Hallandsposten, Hallands Nyheter, Falkenbergsposten, Varbergsposten, Bohusläningen, Strömstads Tidning, TTELA och Vänersborgaren. Vid sidan av tidningsutgivning ingår bolagen OTW, Minnesota Communication, Wallstreet Media och Modern Women Media i affärsområdet. Tillsammans skapar Stampen Media innehåll som varje dag når omkring två miljoner människor på nätet, i tidningar och TV. Affärsområdet Tryck & Distribution utgörs av Sveriges ledande tryckerikoncern V-TAB samt det regionala distributionsbolaget VTD. V-TAB trycker dagstidningar, tidskrifter, magasin, direktreklam och andra trycksaker, som företagstidningar, medarbetartidningar, skyltar och kataloger. Bland kunderna finns några av de stora tidningsutgivarna i Sverige. VTD är ett distributionsbolag verksamt i Västsverige med kapacitet att leverera tidningar och andra produkter till de flesta hushåll inom regionen.