Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sveriges största sportsajt, SvenskaFans.com, blir en del av Stampen-gruppen

Stampen Media Partner, ett affärsområde inom Stampen AB, har idag enats med grundarna av SvenskaFans om att bolaget framöver skall ingå i Stampen-gruppen som ett dotterbolag. SvenskaFans är Sveriges största sportsajt med ca 250.000 unika besökare per vecka och är därmed även en av de största livsstilssajterna alla kategorier. Bolaget driver även FanTV som är ledande inom sport webb-TV, samt webb-TV produktionsbolaget Dobb Production.

SvenskaFans har haft en fantastisk utveckling sedan start och blivit utsedda till Sveriges bästa sportsajt 2002, 2004 och 2007. Bolaget står idag för en unik förnyelse av sportbevakningen och ligger även i framkant vad gäller att tillämpa nya växande mediekanaler såsom webb-TV och mobil.

SvenskaFans är riktigt spännande och kommer att fortsätta vidareutveckla sportbevakningen i Sverige och världen som ett fristående bolag inom Stampen-gruppen. Samtidigt kommer bolaget via vårt partnerskap att ges möjligheter att involvera ännu fler sportintresserade och på så sätt ytterligare stärka sin position "för fans av fans", säger Pelle Mattisson, vd och affärsområdeschef Stampen Media Partner.

Genom Stampen Media Partner får vi ett partnerskap med en aktör som har stor erfarenhet av media skapade utifrån individens villkor. Samtidigt är det här ett härligt erkännande av den sportbevakning som vi dygnet runt skapar inom SvenskaFans och FanTV, säger Anders Nettelbladt en av bolagets grundare och idag chefredaktör och vd.

För Stampen Media Partner som sedan tidigare är störst på familjeområdet via www.familjeliv.se, trädgård via www.odla.nu, bröllop via www.brollopstorget.se och inom grannskap via www.myblock.se, innebär partnerskapet ytterligare ett steg i att nå positionen som Sveriges ledande aktör inom interaktiva mötesplatser på områden som engagerar människor.

Närmast ser SvenskaFans och Stampen Media Partner fram emot sommarens fotbolls-EM i Österrike/Schweiz som SvenskaFans/FanTV kommer att specialbevaka med fyra team på plats, och vill i samband med det passa på att önska fotbollslandslaget lycka till från alla svenska fans.

För ytterligare information kontakta:
Pelle Mattisson, vd och affärsområdeschef, Stampen Media Partner, tel: 0705 - 80 06 57
Anders Nettelbladt, vd, chefredaktör och grundare, SvenskaFans, tel: 0708 - 56 66 08

Stampen Media Partners uppdrag är att stärka Stampens närvaro inom digitala media, samt att vara en partner till företag i utvecklingen av egna kommunikationskanaler. Affärsområdet har höga tillväxtambitioner i en mediemarknad under stark förändring där tillväxtmöjligheter skapas utifrån nya beteenden bland människor och annonsörer. Inom affärsområdet ingår www.familjeliv.se, www.odla.nu, www.brollopstorget.se, www.myblock.se och Appelberg Publishing Group (www.appelberg.com).

"Vi tror på ett samhälle med trovärdiga, självständiga och modiga medier"
Det är Stampen-gruppens vision - och den grundläggande drivkraften när vi ritar om kartan i mediasverige. I Stampen-gruppen ingår 25 svenska tidningsföretag, V-TAB som är ett av norra Europas största tryckerier samt distributionsbolag med verksamhet i flera delar av Sverige. Stampen är också en av de ledande aktörerna för interaktiva mötesplatser och delägare i både radiostationer och nyhetsbyråer. Stampen-gruppen omsätter 5 miljarder kronor.

 

 

Ämnen

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70