Följ Stampen Media

​Susanna Birgersson ny ledarskribent på Göteborgs-Posten

Pressmeddelande   •   Jul 23, 2015 11:25 CEST

Den 17 augusti tillträder Susanna Birgersson tjänsten som ledarskribent på Göteborgs-Posten.

- Det är en ynnest att kunna rekrytera Susanna Birgersson som läsarna kunnat följa under sommaren på ledarsidan. Susannas stilistik, ideologiska skärpa och förmåga att finna nya perspektiv på den politiska debatten kommer bidra till att ytterligare vässa ledarsidans opinionsbildande arbete. När idéutvecklingen i allt mindre utsträckning utförs i de politiska partierna har ledarsidor och opinionsbildare ett större ansvar att axla. Min ambition är att stärka GP:s röst i debatten och i tider när yttrandefriheten angrips från olika håll stimulera till ett mer djuplodat debattklimat, baserat på välgrundade argument, nyfikenhet och ideologisk stringens, säger Alice Teodorescu politisk redaktör och chef för ledarsidan.

- Att få skriva ledare i tidningen i den stad där jag växte upp, gick i skolan och tog de första stapplande stegen på universitetet, är ett stort privilegium. Lite känns det allt som att komma hem, säger Susanna Birgersson.

- Jag hoppas kunna bidra med en eftertänksam och allsidig opinionsjournalistik, där utläggningar om filosofiska dilemman varvas med tydliga ställningstaganden i den hårda realpolitiken. Att få göra detta tillsammans med Alice och Adam Cwejman, som också är ledarskribent, kommer att bli ett nöje, avslutar hon.

Susanna Birgersson kommer närmast från Dagens Nyheters ledarsida där hon varit verksam sedan år 2012. Under våren har hon skrivit en bok för förlaget Liberal Debatts räkning om Danmark som kommer att ges ut under hösten. Susanna har en magisterexamen i statskunskap från Uppsala universitet.

För frågor kontakta:
Alice Teodorescu, politisk redaktör och chef för ledarsidan
E-post: alice.teodorescu@gp.se
Telefon: 031-62 42 21

Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns Stampen Media med flertalet stora mediehus samt bolag med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Inom Stampen finns också Nordens största tryckerikoncern V-TAB. www.stampen.com