Följ Stampen Media

Stampens lokaltitlar i gemensam varumärkeskampanj

Pressmeddelande   •   Nov 20, 2017 13:15 CET

Idag går TTELA och Strömstads Tidning live med en redaktionell varumärkeskampanj som tagits fram gemensamt av Stampen Medias lokaltitlar. Hallands Nyheter och Hallandsposten var först ut och finalen går av stapeln med Bohusläningen vecka 49. Kampanjen syftar huvudsakligen till att skapa nyfikenhet, bekräfta titlarnas befintliga kunder samt skapa intern stolthet.

- Genom att sammanföra chefredaktörer, marknadskoordinatorer och kreatörer på redaktion och marknad har vi skapat en redaktionell varumärkeskampanj gemensam för alla titlar. Kampanjen är dessutom helt internt producerad i allt från strategi och idé till bilder, texter och layout liksom framtagning av mediestrategi och medieköp, säger Cecilia Frisk, publisher på TTELA.

Kampanjens huvudbudskap ”Nyheter med närvärde” fokuserar på att lyfta titlarnas redaktionella profiler liksom den unika, kvalitativa och trovärdiga lokaljournalistiken.

- ”Nyheter med närvärde” tar utgångspunkt i relationen mellan läsaren, reportern och tidningen. Vårt löfte är att ta läsarna närmare händelsen, jobba närmare deras vardag och ta dem närmare andra människor och kärnan i olika ämnen. Detta genom att fortsätta leverera lokala bevakningar, livesändningar och granskningar, säger Cecilia Frisk.

Det primära syftet med kampanjen är att bekräfta befintliga prenumeranter och annonsörer men också att attrahera nya läsare. Därutöver vill man skapa synlighet och närvaro av respektive varumärke utanför de egna kanalerna och höja självkänslan hos medarbetarna i allmänhet och journalisterna i synnerhet.

Kampanjen kommer att gå i egna kanaler men också synas på stan genom trafikreklam, stortavlor och digitala storskärmar, fram till mitten på december. Devisen ”Nyheter med närvärde” kommer att leva vidare längre än så.

För mer information kontakta:
Cecilia Frisk, publisher TTELA
0705-62 40 89, cecilia.frisk@ttela.se 

Stampengruppen är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns Stampen Media med flertalet stora mediehus samt bolag med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Inom Stampen finns också Nordens största tryckerikoncern V-TAB. www.stampen.com