Följ Stampen Media

Stampen och Metro inleder strategiskt samarbete

Pressmeddelande   •   Sep 29, 2006 13:19 CEST

GP och Metro i annonssamarbete

Stampen-gruppen inleder ett strategiskt samarbete med Metro Göteborg. Ett nytt gemensamt säljbolag erbjuder annonsörerna paketet Hela Stan med annonsplats i både GP och Metro. Med detta skapas ett slagkraftigt alternativ på den lokala annonsmarknaden.

Som en del i detta strategiska samarbete har Metro International utställt en option till Stampen att förvärva 10 procent av Metro Göteborg. Det överenskomna priset baseras på en värdering av Metro Göteborg om totalt 475 miljoner kronor.

Tillsammans når GP och Metro 8 av 10 göteborgare varje dag. I åldersgruppen 15-35 når man 72 procent.

- Vi vill erbjuda våra annonsörer närvaro i en gratistidning, säger Göteborgs-Postens VD Lars Rundblom. Vi valde att samarbeta med Metro eftersom de är väletablerade på marknaden och vårt gemensamma annonspaket blir det i särklass starkaste för annonsören. Den gemensamma räckvidden är imponerande och överlappningen av läsare liten.

Hela Stan vänder sig framförallt till lokala annonsörer i Göteborg. Överenskommelsen handlar enbart om ett annonssamarbete och innefattar inget redaktionellt samarbete eller samarbete kring distribution eller teknik.

- Vi stärker nu våra positioner i Göteborg genom samarbetet med GP, säger Martin Gellerstedt, VD för Metro. Detta är ett samarbete som båda parter mår bra av, vi har en stark utveckling och är nu glada över att arbeta tillsammans med den största medieaktören i Göteborg.

Stampen-gruppens koncernchef Tomas Brunegård är nöjd med samarbetet.
- Detta är något som jag arbetat för under en lång tid. Vi har nu nått fram till en lösning med Metro i Göteborg, som öppnar helt nya förutsättningar på den lokala annonsmarknaden.

Pelle Törnberg, koncernchef för Metro International säger:
- Vi ser fram emot att ytterligare utveckla samarbetet med Stampen, ett företag som vi känner mycket väl. Det här samarbetet befäster GP:s och Metros position som marknadsledande i Göteborg, och gör att vi kan presentera ett verkligt unikt erbjudande till de lokala annonsörerna.


För ytterligare information kontakta

Lars Rundblom, VD Göteborgs-Posten
Tel: 031-62 41 04 eller 0705-62 41 01

Tomas Brunegård, Koncernchef Stampen
Tel: 031-62 44 00, 0705-62 44 00

Martin Gellerstedt, VD Metro Sverige
Tel: 08-402 99 00