Följ Stampen Media

Stampen Media satsar på näringslivet i Halland

Pressmeddelande   •   Jan 08, 2018 08:59 CET

Hallandsposten och Hallands Nyheter anställer näringslivsreportrar och startar ett nytt näringslivsmagasin med daglig bevakning och nyhetsuppdatering från näringslivet i Halland. Den tidigare bilagan Hallands affärer stöps om och går från att vara en fysisk månadsbilaga till en digital produkt och undersajt till hn.se och hallandsposten.se. Parallellt utvecklas ett nytt, lokalt näringslivsmagasin.

- Vi har inte haft någon kontinuerlig bevakning av näringslivet, i ordets rätta bemärkelse. Jag är helt säker på att när vi börjar titta på det hittar vi nyheter, alltifrån nysatsningar och framgångar till förändringar och utmaningar. Det finns en hel del att gräva ur, men vi har ännu inte satt ned foten och tagit beslut om hur vi ska begränsa oss, säger Viveka Hedbjörk, publisher på Hallandsposten och Hallands Nyheter.

När Hallands affärer stöpts om och blivit digital är nästa steg att utveckla ett nytt näringslivsmagasin som ska komma ut fyra gånger om året.

- Det nya näringslivsmagasinet får en annan inriktning med fördjupningar, analyser, porträtt och reportage. Det blir långläsning, som inte är så nyhetstung som i den dagliga bevakningen, säger Viveka Hedbjörk.

Den nya bevakningen av näringslivet i Halland är tänkt att starta i maj 2018. I samband med att Hallands affärer blir digital och ett nytt näringslivsmagasin tas fram ser Hallandsposten och Hallands Nyheter över sina andra bilagor, så som Sommarhalland, Hus & Hem, Villa & Trädgård och Juletid. Tanken är att även dessa bilagor stöps om till magasin för att bli en del av ett månadsmagasin som tidningarna planerar att ta fram.

- Näringslivssatsningen breddar värdet på den digitala prenumerationen. Magasinen ger ett material som tillför värde på prenumerationen av papperstidningen. Sammantaget hoppas vi att ännu fler ska känna att det är värt att prenumerera, säger Viveka Hedbjörk.

För mer information kontakta:
Viveka Hedbjörk, publisher Hallandsposten och Hallands Nyheter 
0703-17 29 95, viveka.hedbjork@hallandsposten.se 

Stampengruppen är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns Stampen Media med flertalet stora mediehus samt bolag med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Inom Stampen finns också Nordens största tryckerikoncern V-TAB. www.stampen.com