Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Stampen Media Partner blir delägare i Minnesota

Stampen Media Partner expanderar in i eventbranschen och blir delägare i Minnesota Communication AB, en av Sveriges största byråer inom event och upplevelsebaserad kommunikation.

Minnesota grundades år 2001 och har sedan dess varit en av de tongivande aktörerna inom eventbranschen, med en stabil tillväxt – byrån har bland annat utnämnts till Gasellföretag fyra år i rad. 2011omsätter Minnesota 80 mkr och har 27 medarbetare. Minnesota arbetar med integrerade uppdrag som oftast innefattar både personlig och digital kommunikation. Bland uppdragsgivarna finns flera av Sveriges större företag såsom Svenska Spel, HP, Skandia, Atea och Fortum.

– Med Minnesota får Stampen Media Partner en stark position inom event och upplevelsebaserad kommunikation. Vi har följt Minnesota en längre tid och är imponerade över deras förmåga att med hög professionalism och nytänkande kommunikationslösningar driva utvecklingen av en fortfarande relativt ung tillväxtbransch, säger Pelle Mattisson, VD och affärsområdeschef Stampen Media Partner.

– Ett partnerskap med en av Sveriges ledande mediekoncerner är ett viktigt steg i Minnesotas strategiska utveckling. Med Stampen i ryggen kan Minnesota spänna musklerna och erbjuda både befintliga och nya kunder ett ännu starkare och bättre erbjudande, säger Andy Pimmeshofer, VD och tillsammans med Jonas Cavallin grundare av Minnesota Communication.

Stampen Media Partner köper 51 % av Minnesota Communication. Resterande aktier behålls av tidigare delägare som alla fortsätter att driva utvecklingen av Minnesota. Inom Stampen Media Partner blir Minnesota ett fristående verksamhetsområde som tillsammans med Stampens övriga verksamheter kommer att ha resurser och kompetens att ta marknadsandelar både på den svenska och nordiska marknaden.


För mer information, kontakta:
Pelle Mattisson, VD och affärsområdeschef Stampen Media Partner, 0705 – 80 06 57
Andy Pimmeshofer, VD och en av grundarna till Minnesota Communication AB, 0733 – 22 43 88

Ämnen

Kategorier


Minnesota Communication utvecklar och genomför smarta kommunikationslösningar i gränslandet mellan den analoga och digitala världen. Minnesota grundades 2001 och idag har byrån 27 medarbetare och en omsättning på närmare 80 miljoner kronor. Bland kunderna märks Svenska Spel, HP, Skandia, Fortum, Atea och Swedish Match. Mer information om bolaget finns på www.minnesota.se

Stampen Media Partner är ett affärsområde inom Stampen-gruppen med ansvar för koncernens expansion inom tillväxtmedier. Varje vecka når affärsområdet cirka 1,7 miljoner svenskar via Familjeliv, SvenskaFans, Devote, Bröllopstorget och Odla.nu. Inom affärsområdet ingår även Mobiento som utsetts till en av världens bästa byråer inom mobil marknadsföring, Adiento som säljer mobila annonslösningar, uppdragspublicisten Appelberg Publishing Group, utomhusaktören Wallstreet Media, webb-tv produktionsbolaget Dobb Production och internetkonsulten Adeprimo. Totalt omsätter Stampen Media Partner ca 400 mkr med 250 anställda på kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland, USA och Polen.

Stampen-gruppen är en snabbt växande mediekoncern som idag är en av Sveriges största ägare av dagstidningar. I Stampen-gruppen ingår också digitala medier, tryckerier, distributionsbolag och gratistidningar. Stampen omsätter över 5 miljarder kronor. För mer information: www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70