Följ Stampen Media

Stampen huvudägare i Familjeliv på webben

Pressmeddelande   •   Jun 30, 2006 16:13 CEST

Sveriges ledande familjecommunity på internet, Familjeliv, med 38 000 aktiva medlemmar startar samarbete med mediakoncernen Stampen-gruppen. Stampen AB har förvärvat 55 procent av aktierna i Familjeliv Media AB i Stockholm som driver webbplatserna Familjeliv (www.familjeliv.se) och Bröllopstorget (www.brollopstorget.se). Även Bröllopstorget är ledande inom sitt område. Båda webbplatserna placerade sig bland de tio bästa webbplatserna i Internetworlds tävling Bästa Sajt.

- Familjeliv har växt mycket snabbt och på kort tid blivit en stor webbplats. Tillsammans med Stampen-gruppen kan vi växa ännu snabbare och samtidigt säkerställa att webbplatserna är stabila och utvecklas i den riktning som vi tidigare slagit fast, säger Patrik Högberg, vd i Familjeliv Media AB.

Familjeliv startades år 2003 och är en förlängning av Bröllopstorget som grundades 2000 av Charlotte och Patrik Högberg. De fick inspiration i anslutning till att de själva gifte sig. Kärnan i Familjeliv är deltagande från användarnas sida. Webbplatsen består av ett livaktigt diskussionsforum där 38 000 aktiva medlemmar diskuterar, i första hand, familjerelaterade ämnen. Familjeliv har i dag ca 290 000 unika besökare per månad, medan Bröllopstorget har ca 240 000 unika besökare per månad.

För Stampen AB är förvärvet ett steg i koncernens tillväxtstrategi och Familjeliv kommer att ingå i det nybildade Stampen Media.

- Vi tror att interaktivitet och dialog är viktiga beståndsdelar i framtidens medielandskap och det är precis det som Familjelivs medlemmar ägnar sig åt. Därför är vi glada över att få bidra till Familjelivs utveckling i framtiden, säger Tomas Brunegård, vd och koncernchef i Stampen-gruppen.


www.stampen.com

För ytterligare information kontakta:
Patrik Högberg, vd i Familjeliv Media AB
08 449 10 60
patrik@familjeliv.se

Tomas Brunegård, vd och koncernchef i Stampen-gruppen
0706 62 42 79


Stampen AB är moderbolag i en företagsgrupp som driver flera tidningsföretag, tryckerier och distributionsföretag. Stampen har också ägarintressen i andra medieorienterade verksamheter som radiostationer, webbplatser och nyhetsbyråer. Stampen-gruppen med delägda bolag omsätter 5 miljarder kronor och sysselsätter 7.000 personer. Göteborgs-Posten och V-TAB, en av Nordens största tryckerikoncerner, ingår i Stampen-gruppen.