Gå direkt till innehåll
Fabian Hielte och Martin Alsander
Fabian Hielte och Martin Alsander

Pressmeddelande -

Stampen breddar ägandet

Efter framgångsrikt avslutad rekonstruktion och långsiktig överenskommelse med bankerna slutför nu Stampen även den tidigare aviserade nyemissionen. Genom den blir bland annat Göteborgsbaserade Ernström & C:o, Stena Finans och Provobis Holding nya delägare i Stampen AB.

Därutöver investerar även Styviken Invest (Björn Savén), Jack Forsgren genom bolag liksom Lennart Hörling och Peter Hjörne genom ett gemensamt bolag. Nyemissionen har undertecknats av samtliga parter. Nyemissionen ger ett kapitaltillskott om 81 mkr som tillsammans ger deltagarna en ägarandel om 40 procent.

- Koncernens skuldsättning har förbättrats avsevärt genom rekonstruktionen och vi är övertygade om att det här är en bra investering. Genom den bidrar vi också till att bevara tidningstitlarna, jobben och lokaljournalistiken i hela regionen, säger Fabian Hielte från Ernström & C:o.

I samband med nyemissionen ändras bolagsordningen och endast ett aktieslag införs, vilket innebär att alla aktier får samma rösträtt. Representanter för de nya delägarna kommer även ta plats i Stampens styrelse.

- Jag är glad att den här gruppen av starka investerare tror på oss. Beskedet är viktigt för våra medarbetare, leverantörer och kunder. Det här var den sista pusselbiten i vår räddningsplan och med den på plats får koncernen den finansiella trygghet och det starka engagemang som behövs. Vi känner att vi har fått ett starkt stöd av investerarna för den vändning som har gjorts och för våra planer framåt, säger Stampens koncernchef Martin Alsander.

Sedan tidigare har också koncernledningen blivit delägare för att skapa kontinuitet, trygghet och långsiktighet i verksamheten.

- Jag välkomnar och är glad över ett breddat ägande av Stampen. Det betyder mycket att få in nya, starka partners som tillsammans med oss kan arbeta mot det gemensamma målet att utveckla Stampen och den lokala journalistiken i Västsverige, säger Peter Hjörne, ordförande i Stampen AB.

Efter nyemissionen ser delägandet ut som följer:Peter Hjörne med familj 36,1 %, Ernström Kapital med närstående 13,3 %, Stena Finans 12,4 %, Lennart Hörling genom bolag 11,2 %, Marika Hjörne Cobbold med familj 7,6 %, Stampens ledning 6,0 %, Styviken Invest (Björn Savén) 5,4 %, Provobis 4,9 %, fackliga organisationer 2,6 % och Jack Forsgren genom bolag 0,5 %.

För mer information, kontakta:

Martin Alsander
koncernchef Stampen
070-924 20 34
martin.alsander@stampen.com

Hampus Knutsson
kommunikationschef Stampen
070-811 98 04
hampus.knutsson@stampen.com

Ämnen


Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns Stampen Media med flertalet stora mediehus samt bolag med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Inom Stampen finns också Nordens största tryckerikoncern V-TAB och distributionsbolaget VTD. www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70