Följ Stampen Media

Prisregn över Teodorescu

Pressmeddelande   •   Mar 11, 2016 11:18 CET

I veckan har GP:s politiska redaktör Alice Teodorescu belönats mångfalt för sina insatser. Igår fick hon ta emot priset som Årets ledarskribent på galan Årets opinionsbildare som Dagens Opinon och Reform Act står bakom. I tisdags mottog hon också Bohmanfondens stipendium för 2015.

Motivering Årets ledarskribent lyder ”Hon pekade konsekvent på vad svensk politik och opinionsbildning kanske behöver som bäst, en väg ut ur komfortzonerna och företrädare som styrs av ideologier och idéer och inte av rädsla och bekvämhet”.

- Jag är mycket stolt och hedrad över bägge utmärkelser! För mig har det varit väsentligt att eftersträva konsekvensneutralitet och hög kvalité varje dag. Jag bestämde mig tidigt för att jag inte skriver för andra ledarsidor eller makthavare, utan för läsarna, vilket varit en trygghet när det hettat till. Priserna är ett erkännande för ledarsidans samlade arbete, jag är mycket stolt över det arbete vi gjort tillsammans, tack kära briljanta medarbetare och kolumnister, säger Alice Teodorescu.

Motivering Bohmanfondens Stipendium var ”För vilja och mod att med elegant idéskärpa delta i den svenska debatten och opinionsbildningen på en gedigen grund av kunskap och klassisk bildning helt i Gösta Bohmans anda”.

Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns Stampen Media med flertalet stora mediehus samt bolag med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Inom Stampen finns också Nordens största tryckerikoncern V-TAB. www.stampen.com