Följ Stampen Media

Pelle Mattisson blir vd i Stampen Media

Pressmeddelande   •   Okt 04, 2006 15:56 CEST

Stampen-gruppen befinner sig i en kraftig tillväxtfas och har anställt Pelle Mattisson som ansvarig för affärsområdet Stampen Media och vd i Stampen Media AB. Pelle Mattisson är 34 år och civilingenjör från industriell ekonomi på Chalmers. Han kommer närmast från en roll som platschef i Göteborg för managementkonsultbolaget Cordial där han dessutom är en av delägarna och grundarna. Tidigare har Pelle varit vd-assistent på MTG/Kinnevik, strategikonsult på Anderson Consulting (numera Accenture) och vd för reklambyrån Adera i Stockholm. Pelle Mattisson tillträder den 1 januari 2007 och kommer att ingå i Stampens koncernledning.

Stampen-gruppen har en stark ställning inom svensk dagspress och tidningstryck. Med etableringen av Stampen Media AB skall Stampen också ta position på tillväxtmarknader inom media, såväl i olika kanaler och nya delar i värdekedjan som på marknader utanför Sverige.

Målet är att Stampen-gruppen inom fem år skall uppnå balans mellan mogna marknader och tillväxtmarknader. Stampen AB förvärvade under sommaren Familjeliv Media AB, som driver webbplatserna Bröllopstorget och Familjeliv, Sveriges ledande sociala nätverk på internet för föräldrar.För ytterligare information kontakta:

Tomas Brunegård, vd och koncernchef Stampen
Tel. 031 62 44 00 eller 0705 62 44 00

Stampen AB är moderbolag i en företagsgrupp som driver flera tidningsföretag, tryckerier och distributionsföretag. Stampen har också ägarintressen i andra medieorienterade verksamheter som radiostationer, webbplatser och nyhetsbyårer. Stampen-gruppen med delägda bolag omsätter 5 miljarder kronor och sysselsätter 7.000 personer. Göteborgs- Posten och V-TAB, en av Nordens största tryckerikoncerner, ingår i Stampen-gruppen.