Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Mediabolaget Västkusten får ny VD

Omstruktureringsarbetet fortsätter i Mediabolaget Västkusten. Intensiteten höjs och kravet på närvaro från alla inblandade är stort.
Inge Olausson som delat sin tid mellan att vara VD i Mediabolaget Västkusten och CIO i Stampen-gruppen kommer nu att lämna sin post som VD i Mediabolaget Västkusten för att helt koncentrera sig på sin roll som CIO.

Som tidigare meddelats kommer också Göran Johansson, VD för Mediabolaget Halland att avgå med pension under 2009.

För att inte tappa kraft i omstruktureringsprojektet övertar Nils Engström, tidigare VD för Tidningsaktiebolaget Promedia i Mellansverige AB och med mångårig erfarenhet av konsultverksamhet inom Stampen-gruppen, rollen som tf VD för Mediabolaget Västkusten. Nils tillträder som tf VD den 3 november 2008.

Tjänsten som VD för Mediabolaget Västkusten och VD för Mediabolaget i Halland kommer framöver att innehas av en och samma person som därmed kan lägga all tid på bolagen inom Mediabolaget Västkusten.
Rekryteringen påbörjas omgående och beräknas vara klar under tidig vår 2009.

Inge Olausson kommer att överlämna sitt ordförandeskap i Mediabolaget i Halland och Västkustmedia till Lennart Hörling, VD i Nya Lidköpings-Tidningen. Inge kommer att kvarstå som styrelseledamot i de båda styrelserna, och ingå i Mediabolaget Västkustens styrelse, vilket säkerställer kontinuiteten.

För mer information:
Tomas Brunegård, Koncernchef Stampen-gruppen samt ordförande i Mediabolaget Västkusten, tel. 0705 624400

Stampen-gruppen är en snabbt växande mediekoncern som idag är en av Sveriges största ägare av dagstidningar. Stampen äger också interaktiva mötesplatser, tryckerier, distributionsbolag och radiostationer.
Stampen omsätter över 5 miljarder kronor.
www.stampen.com

Ämnen

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70