Gå direkt till innehåll
Martin Alsander föreslås ta över som t f koncernchef i Stampen Media Group

Pressmeddelande -

Martin Alsander föreslås ta över som t f koncernchef i Stampen Media Group

Stampen Media Group föreslås få en ny koncernchef. Martin Alsander, idag vd för Stampen Media Partner föreslås som tillförordnad vd och koncernchef för Stampen AB när Pelle Mattisson lämnar jobbet vid kommande månadsskifte.

-   Jag har arbetat inom koncernen i åtta år och har valt att tacka ja till ett erbjudande om arbete utanför Stampen Media Group. Jag har haft en fantastisk tid inom Stampen och är tacksam för det härliga teamwork vi har utfört tillsammans genom åren, säger Pelle Mattisson, avgående vd och koncernchef i Stampen AB.

Stampens styrelseordförande, Tomas Brunegård, beklagar Pelles val men betonar samtidigt att det centrala nu är att arbetet med att anpassa koncernen för framtiden fullföljs enligt de planer koncernledningen har arbetat fram.

-   Vi ser redan nu positiva effekter av de nya planerna då inledningen av 2014 överträffar våra prognoser och därför handlar det framförallt om att koncernen nu fortsätter arbetet enligt fastslagen väg, säger Tomas Brunegård, styrelseordförande Stampen AB.

-   När Pelle signalerade att han bestämt sig för att anta en ny utmaning utanför Stampen blev det viktigt med en snabb process för ersättarfrågan och att hitta en ledningsstruktur som jobbar vidare med det förändrings- och effektiviseringsarbete som vi påbörjat, säger Tomas Brunegård.

Martin Alsander tillträder, enligt förslaget som ska MBL-förhandlas, som tf vd och koncernchef den 1 april. Han kommer också att kvarstå som vd för affärsområdet Stampen Media Partner.

-   För att behålla fart och stabilitet är vi överens om att detta är den bästa lösningen, säger Tomas Brunegård.

Martin Alsander är 42 år. Han började 1 januari 2013 som vd i Stampen Media Partner och har en lång erfarenhet av mediebranschen. De senaste 12 åren har Martin haft ledande positioner inom bland annat Kinnevik-gruppen, både internationellt och på den lokala marknaden som vice vd för Metro International och som styrelseordförande i Metro Sverige.

-   Min bakgrund är mediehusvärlden, inte minst papperstidningsvärlden. Den omställning som vi är mitt inne i är en tuff men spännande process som jag ser fram emot att få leda. Vår verksamhet är viktig för samhället och har alla förutsättningar att utvecklas med lönsamhet, som jag ser det.

-   Vi ser att året har börjat enligt våra nya planer, och det känns positivt. Men jag vill lägga fokus på framtidsarbetet. Vi ska utveckla och förbättra våra verksamheter, och fortsätta leverera, säger Martin Alsander.


För mer information:
Tomas Brunegård, styrelseordförande Stampen AB: 0705-62 44 00
Martin Alsander, vd Stampen Media Partner: 070-924 20 34

Ämnen

Kategorier


Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70