Följ Stampen Media

Johan Hansson blir Stampen Medias nya vd

Pressmeddelande   •   Feb 22, 2017 11:45 CET

Johan Hansson

Johan Hansson flyttar från New York till Göteborg för uppdraget som vd för Stampen Media. Han kommer från rollen som vice vd och Amerika-ansvarig på mjukvarubolaget Roxen som utvecklar webbaserade publiceringssystem. Tidigare har Johan varit vd för Metro i Hong Kong och New York och rådgivare till bland annat The New York Observer, 365 Media och The New York Times.

- Jag är glad att kunna presentera Johan som ny vd för medieverksamheten, han har lång erfarenhet av media med många framgångar bakom sig och ett stort driv med många idéer framåt. Utöver sin internationella medieerfarenhet är han född och uppvuxen i Bohuslän och Halland och kan varenda kobbe på västkusten, det tror jag är viktigt för den resa vi ska göra, säger Martin Alsander koncernchef på Stampen.

- Det här är ett drömjobb för mig som älskar både västkusten och lokalmedia. Jag vill fortsätta den moderniseringsresa som medieverksamheten är inne i med fokus på sunda affärer och lokal kvalitetsjournalistik, säger Johan Hansson som tillträder den 7 mars.

I samband med vd-skiftet har Göteborgs-Postens chefredaktör Cecilia Krönlein aviserat att det är naturligt för henne att växla över när det kommer nytt ledarskap för affärsområdet. Stampens Local Medias styrelse har utsett Christofer Ahlqvist till tillförordnad chefredaktör. Han har varit nyhetschef på tidningen i snart två år.

- Christofer är en stark publicist med lokal förankring så det är naturligt att han tar över stafettpinnen över Västsveriges största tidning. Han kommer stå för ett modernt ledarskap i en tid då vi tar ytterligare steg för att modernisera GP, säger Martin Alsander.

- Cecilia har varit GP trogen i större delen av sitt professionella liv och har gjort enorma insatser i alla sina roller, inte minst som chefredaktör. Med lokal journalistik som utgångspunkt har hon både förvaltat tidningen och varit med och lagt grunden för vår digitala strategi, avslutar Martin Alsander.

- Det är spännande med Johan som ny vd och att han tar vid den resa som bara börjat. Det blir något av en nystart för våra tidningar och i den tycker jag att det är naturligt för mig att lämna plats för nästa generation, säger Cecilia Krönlein.

För mer information, kontakta:

Martin Alsander, koncernchef Stampen
070-924 20 34

Johan Hansson, tillträdande vd Stampen Media
+1917 582 0753

Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns Stampen Media med flertalet stora mediehus samt bolag med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Inom Stampen finns också Nordens största tryckerikoncern V-TAB. www.stampen.com