Följ Stampen Media

Ingrid Norrman blir ny kulturchef på Göteborgs-Posten

Pressmeddelande   •   Jun 17, 2015 11:36 CEST

Ingrid kommer närmast från GT, där hon sedan 1998 och fram till årsskiftet 2014-2015 varit kulturchef och kulturredaktör. Sedan 2006 har Ingrid också varit bokredaktör för GT:s, Expressens och Kvällspostens gemensamma Söndagsmagasin.

- Det ska bli otroligt roligt att återvända till kulturvärlden. Jag ser fram emot att tillsammans med GP:s kultur- och nöjesredaktion beröra, röra om och lyfta fram röster och berättelser från Göteborg med omnejd, säger Ingrid Norrman.

- Sex av tio göteborgare läser GP varje dag. Vi ska möta dem med tilltal och ämnesval som når fram oavsett om de läser oss i papperstidningen, på webben eller i mobilen. Det känns som en väldigt spännande utmaning.

GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein är mycket nöjd med rekryteringen.

- Ingrid har en lång och gedigen erfarenhet som journalist och kulturredaktör. Hon är väl bekant inte minst med det lokala kulturlivet, och hon är full med idéer på hur hon tillsammans redaktionen vill fortsätta utveckla GP:s kultur- och nöjesjournalistik, säger Cecilia Krönlein.

Göteborgs-Posten är Västsveriges största morgontidning och når dagligen över 600 000 läsare i papperstidningen, på datorn eller surfplattan och i mobilen. Tillsammans med Bohusläningen, Strömstads Tidning, Hallands Nyheter, Hallandsposten och TTELA är GP en del av Stampen Local Media AB. Varje dag når titlarna nära 1 miljon västsvenskar vilket motsvarar en räckvidd på ca 75% i regionerna. I Stampen Local Media ingår även åtta gratistidningar.