Följ Stampen Media

Ingalill Sundhage ny chefredaktör för Bohusläningen

Pressmeddelande   •   Maj 08, 2009 16:25 CEST

Ingalill Sundhage blir ny chefredaktör på Bohusläningen. Ingalill är i dag chefredaktör och platschef på Västerviks-Tidningen.

Dessförinnan har hon innehaft ett antal olika roller inom Borås Tidning, senast som nyhetschef.

Ingalill Sundhage tillträder sin befattning senast i mitten av augusti.

- Det känns mycket bra. Ingalill Sundhage har den breda journalistiska bakgrund som vi sökt i den här rekryteringen och har alla förutsättningar att lyckas väl med sitt uppdrag som chefredaktör och ansvarig utgivare för Bohusläningen, säger Tommy Hermansson, VD för Västkustmedia AB och t f chefredaktör för Bohusläningen.

- Det är viktigt att förstå lokaltidningens förutsättningar och det känns att Ingalill Sundhage har den förståelsen, säger Lennart Hörling, ordförande i Västkustmedia AB.

För ytterligare information, kontakta Tommy Hermansson, verkställande direktör i Mediabolaget Västkusten, 0703-858011 eller styrelsens ordförande Lennart Hörling 0705-897001.

Västkustmedia AB driver tidningsverksamhet i Västsverige och ingår tillsammans med Mediabolaget i Halland AB i koncernen Mediabolaget Västkusten. Koncernen driver fem dagstidningar (Hallands Nyheter, Hallandsposten, Bohusläningen, Strömstad Tidning och TTELA), i print och på nätet. Mediabolaget Västkusten AB har ca 400 anställda, omsätter 650 miljoner kronor och gruppens totala upplaga är 130 000 exemplar. MVK ägs till 70 % av Stampen och till 30% av Lidköpingspress och är ett dotterbolag inom Stampen-gruppen.

Stampen-gruppen är en snabbt växande mediekoncern som idag är en av Sveriges största ägare av dagstidningar. Stampen äger också interaktiva mötesplatser, tryckerier, distributionsbolag och radiostationer. Stampen omsätter över 5 miljarder kronor.www.stampen.com