Gå direkt till innehåll
Hello There har utvecklat nytt Zombiespel för Estrella

Pressmeddelande -

Hello There har utvecklat nytt Zombiespel för Estrella

Just när åkerns potatisar groddar för fullt gör en solförmörkelse världen kall och grå. Samtidigt träffar en meteorit den svenska myllan och förvandlar alla gyllene knölar till ondskefulla zombies. Alla utom en – och den potatisen styr du.

Nu släpps den nya versionen av spelet Zombie Potatoes, som Göteborgsbaserade spelstudion Hello There har utvecklat åt Estrella.

- Hello There har utgått från vad vår målgrupp – unga, kräsna gamers – vill ha. Resultatet är så långt ifrån ett traditionellt reklamspel man kan komma. Vi har satsat allt på spelupplevelsen istället för att låta varumärket styra i spelet, säger Sofi Randén, marknadschef på Estrella.

Målet när du spelar är att förgöra horder av zombiepotatisar som kommer från alla håll. Och mycket är nytt i spelet: vapen, banor, fiender, musik, boss och karta. Du kan även köpa uppgraderingar och nya vapen – något som är unikt i reklamspelssammanhang.

Spelet är utvecklat för iOS och Android och släpps 8 maj i Norden och därefter globalt – trots att Estrella bara finns på den nordiska marknaden.

- Det är häftigt att Estrella vågar tona ner varumärket till förmån för spelupplevelsen. Och det fungerar. Första versionen av Zombie Potatoes fick bara femmor i betyg och trogna spelare, säger Oskar Eklund, VD för Hello There.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=se.estrella.zombiepotatoes
App Store: https://itunes.apple.com/app/id589499189

Länk till trailer: http://youtu.be/66nLNZbMpRg


KONTAKT
Oskar Eklund, VD Hello There
+46 761 120 386 / oskar@hellothere.se
www.hellothere.se

Relaterade länkar

Ämnen


Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor. www.stampen.com


Hello There är en Göteborgsbaserad spelutvecklare som gör spel för marknadsföring och utbildning. Portfolion rymmer en bred repertoar av framgångsrika spel. AVICII och Universal Nordic, TOYOTA, Santa Maria, Peak Performance och PUMA är bara några av flera internationella kunder. Hello There utvecklar även egna titlar, bland annat pusselspelet Khaba, som hyllats i spel-communitys. http://www.hellothere.se/

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70