Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Guldskölden 2013: Niva kvar på tronen

Årets raket blev Johanna Frändén, men Erik Niva behöll titeln Årets sportjournalist när rösterna räknats samman i Guldskölden 2013, som delas ut av SvenskaFans.com. Och det blev fler priser för Aftonbladetprofilen Niva.
 
Förutom Årets sportjournalist, röstades han också fram till Årets expert/bisittare, Årets krönikör och Årets bloggare, sistnämnda tillsammans med Simon Bank.
 
Överraskad, Erik Niva?
- Ja, mycket. Jag har sagt det tidigare också, att i ett tidevarv då allt ska vara nytt och förändras, så är det smått chockerande att folk fortsätter rösta på mig. Jag känner mig hedrad, överraskad och förstås glad.
 
Niva har även tidigare år flera gånger röstats fram som vinnare i Guldskölden, senast i tre kategorier.
 
- Erik dök tidigt upp som gäst i vårt program Euro Talk och briljerade. Hans fortsatt stigande stjärna under senare år har befäst hans status som en stor favorit bland våra läsare och tittare, säger Frederic Pavlidis, chefredaktör på SvenskaFans.com.
 
Lasse Granqvist röstades fram som Årets sportkommentator, Ola Wenström som Årets programledare och DIFpodden blev vinnare i nya kategorin Årets sportpodd. Johanna Frändén blev på nytt Årets sporttwittrare, men dessutom tvåa som Årets sportjournalist och trea som Årets sportkrönikör.
 
- Det är klart att jag är överraskad. Men det är väl ett kvitto på att man under nästan tio års tid jobbat sig in folks medvetande, säger Johanna Frändén.
 
I nominerings- och finalfasen av Guldskölden 2013 röstade sammanlagt drygt 12 000 personer på SvenskaFans sajt.
 
- Även om förändringen går i maklig takt är det värt att lyfta fram att det inte bara är män bland favoriterna längre. Johanna Frändéns framgång visar det. Lägg till det att Anna Brolin fanns bland nominerade som programledare och att Johanna Reimers är en del av den nominerade podden Calciomania, säger Frederic Pavlidis.

I år delas inga fysiska priser ut. I stället får vinnarna i varje kategori 2 000 kronor att dela ut till välgörande ändamål efter eget önskemål.
 
Guldskölden 2013 – alla vinnare
Årets sportjournalist: Erik Niva (Aftonbladet)
Årets programledare: Ola Wenström (Viasat)
Årets expert/bisittare: Erik Niva (Aftonbladet)
Årets sportkommentator: Lasse Granqvist (C More)
Årets sportkrönikör: Erik Niva (Aftonbladet)
Årets sportbloggare: Simon Bank/Erik Niva (Aftonbladet)
Årets sporttwittrare: Johanna Frändén (Aftonbladet)
Årets sportpodd: DIFpodden (Järnkaminerna)


För mer information:
Frederic Pavlidis, chefredaktör, SvenskaFans.com
frederic.pavlidis@svenskafans.com, 0706-50 53 04

Ämnen

Kategorier



Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor. www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70