Följ Stampen Media

GP förstärker med fyra prisbelönta fotografer

Pressmeddelande   •   Jan 16, 2019 11:23 CET

Anders Ylander, Anna Tärnhuvud, Meli Petersson Ellafi, Robin Aron*

Som en del av Göteborgs-Postens journalistiska satsning kan nu fyra välmeriterade fotografer presenteras. Nyanställningarna är de första av de 15 nya heltidstjänster som Göteborgs-Posten planerat att knyta till sig under 2019.

De fyra bildjournalisterna Anders Ylander, Robin Aron, Meli Petersson Ellafi och Anna Tärnhuvud har gedigna bakgrunder som frilansare åt bland annat Göteborgs-Posten, GT/Expressen och Aftonbladet. Anna Tärnhuvud vann 2018 branschutmärkelsen Årets Bild, en tävling där Mali Petersson Ellafi tilldelades juryns hederspris.

– Jag är övertygad om att det här kommer höja kvaliteten på vår journalistik ytterligare, vi får nu ett mycket kvalificerat team som tillsammans med den övriga redaktionen och nuvarande fotograf Stefan Berg kommer att lyfta vår bildjournalistik till nya höjder, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör på Göteborgs-Posten. I tider när många redaktioner går mot att lägga ut mer och mer av bildjournalistiken på frilans och externa inköp känns det särskilt bra att vi kan satsa på tillsvidareanställningar inom det här området.

Under året kommer Göteborgs-Posten att utveckla och lansera en tv-hub med studio, producenter och programledare. De nyanställda fotograferna utgör en viktig del av denna satsning.

– Mediemarknaden förändras i rekordfart. Det som sågs som givna sanningar för några år sedan är inte verklighet i dag. Vi har det senaste året satsat extra mycket på vår journalistik, vilket har genererat fler prenumeranter, en förbättrad journalistisk produkt och en stark tro på vår inslagna väg, fortsätter Christofer Ahlqvist.

GP:s nya fotografer tillträder sina tjänster den första mars.

---

*Robin Aron - Bild: Anders Ylander
Anders Ylander - Bild: Måns Langhjelm
Anna Tärnhuvud - Bild: Olle Tärnhuvud-Wande
Meli Petersson Ellafi - Bild: Elin Salenstedt