Följ Stampen Media

Göteborgs-Posten startar Partilleredaktion

Pressmeddelande   •   Mar 16, 2020 08:01 CET

Foto: Anders Ylander

Satsningen på Partille drar igång på allvar i dag, den 16 mars, och är ett resultat av GP:s senaste omorganisation.

- Partille är i dag ett viktigt område för Göteborgs-Posten och nu kommer vi att kunna erbjuda mer initierad journalistik från området, säger Christofer Ahlqvist.

GP:s Partilleredaktion består av Magdalena Rosen, skrivande redaktör, samt reportrarna Jannika Wasastjerna och Annelie Moran. Utöver det ordinarie bevakningsuppdraget ska Partilleredaktionen också arbeta för att skapa mötesplatser där GP och läsarna kan knyta kontakter. När det öppnar en butik eller byggs om en väg i Partille, då kommer man att kunna läsa om det hos GP. I förlängningen kan det bli aktuellt med en fast arbetsplats på orten.

- Partilleborna kommer att märka att vi är på plats. Vi kommer att bedriva traditionell lokaljournalistik där vi reder ut vad som händer i politiken, vi kommer att finnas med på olika event, lyfta fram lokala profiler och roliga och udda saker som händer i Partille. Det känns roligt att kunna ge Partilleborna en riktigt grundlig bevakning av kommunen, i stort som smått, säger Magdalena Rosen.

Målet med satsningen är både att ge befintliga prenumeranter mer innehåll från Partille men också att hitta nya läsare i området. Partille kommer att få en egen avdelning på sajten: gp.se/partille, i papperstidningen konkurrerar materialet med övriga nyheter.

- Det kan även bli aktuellt med fler lokalredaktioner framöver, säger Christofer Ahlqvist. Nu gör vi den här satsningen och om den slår väl ut så ser jag gärna att vi kan titta på fler kommuner i Göteborgsområdet som i dag är underbevakade.

Kontaktpersoner:

Christofer Ahlqvist, chefredaktör GP

Christofer.ahlqvist@gp.se

031-62 40 39

Magdalena Rosen, redaktör Partille

Magdalena.rosen@gp.se

031-62 42 39

Stampen Media är en av Sveriges största mediekoncerner. I Stampen Media ingår ett flertal mediehus med starka positioner inom nyhetsmedier, digitala medier, utomhusreklam samt distribution. I koncernen ingår elva prenumererade morgontidningar Göteborgs-Posten, TTELA, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Bohusläningen, Strömstads Tidning, Alingsås Tidning, Kungsbacka-Posten, Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Lokaltidningen STO samt fem gratistidningar Varbergs-Posten, Vänersborgaren, Lerums-Tidning, ST-tidningen och AlingsåsKuriren.
www.stampenmedia.se