Följ Stampen Media

Göteborgs-Posten satsar på mer innehåll i alla kanaler

Pressmeddelande   •   Nov 22, 2017 10:10 CET

Idag lanserar Göteborgs-Posten sitt nya digitala prenumerationspaket och kan samtidigt berätta att papperstidningen kommer bli tjockare. Genom omfattande rekryteringar under hösten och nya satsningar på bland annat näringsliv och lokal historia fortsätter tidningen att förse göteborgarna med kvalitetsjournalistik. 

- Det känns extra kul att kunna presentera vår utökade ekonomibevakning om näringslivet i Västsverige som är ett direkt svar på läsarnas önskemål, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör Göteborgs-Posten.

Tre nya reportrar och en redaktör har rekryterats för att leverera den nya ekonomisatsningen som får en utbyggd del i papperstidningen och en tydligare profil på webben. En annan satsning som tidningen gör är på ”Göteborgiana” som förmedlar berättelser om stadens utveckling genom historiska stadsmiljöbilder.

Parallellt med de nya satsningarna har Göteborgs-Posten under hösten rekryterat flera nya medarbetare och det ger redaktionen helt nya möjligheter att skapa mer innehåll anpassat till läsarnas konsumtionsmönster. Som ett resultat av detta kommer papperstidningen att bli tjockare på vardagar och mer kvalitativ journalistik kommer publiceras digitalt i samband med att ett helt nytt prenumerationspaket lanseras.

- Vi har under hösten rekryterat närmre 25 medarbetare och fler är på gång. Det möjliggör nya satsningar men också att vi kan producera mer lokal kvalitetsjournalistik för våra läsare. Från och med nu kommer vi flera dagar i veckan göra åtta sidor mer än vad vi normalt gjort, säger Christofer Ahlqvist.

Den digitala prenumerationsmodellen innebär att många artiklar på gp.se enbart kommer att vara tillgängliga för prenumeranter.

För mer information kontakta:
Christofer Ahlqvist, chefredaktör Göteborgs-Posten
0705-62 41 06, christofer.ahlqvist@gp.se

Anna Wiking, presskontakt Stampen
031-62 43 70, anna.wiking@stampen.com 

Stampengruppen är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns Stampen Media med flertalet stora mediehus samt bolag med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Inom Stampen finns också Nordens största tryckerikoncern V-TAB. www.stampen.com