Följ Stampen Media

Christofer Ahlqvist blir nyhetschef på Göteborg-Posten

Pressmeddelande   •   Jun 23, 2015 14:09 CEST

Christofer Ahlqvist, idag chefredaktör på Metro, blir ny nyhetschef på Göteborgs-Posten. I rollen som nyhetschef får Christofer Ahlqvist det övergripande ansvaret för GP:s innehåll i alla kanaler. Han blir ställföreträdande ansvarig utgivare och kommer att ingå i GP:s redaktionella ledningsgrupp och i GP-ledningen.

– Det känns fantastiskt kul att komma till GP som står för lokal kvalitetsjournalistik och är en tidning med ett mycket starkt varumärke. Att få jobba tillsammans med de duktiga journalister som finns där i dag för att utveckla GP i samtliga kanaler kommer att bli riktigt spännande, kommenterar Christofer Ahlqvist sitt nya uppdrag.

– Målet är att skapa så pass bra och intressant journalistik att GP sticker ut i mediebruset och fortsätter vara det självklara valet för västsvenskar och göteborgare.

– Christofer har den breda journalistiska och publicistiska erfarenhet som vi behöver för att fortsätta utveckla GP:s innehåll såväl online som i print, säger GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein.

– Det känns oerhört roligt att Christofer vill börja på GP. Efter sommaren kommer vi ha tre nya redaktionella toppchefer på plats. Christofer som nyhetschef, Markus Hankins som onlinechef och Ingrid Norrman som ny kulturchef.

Göteborgs-Posten är Västsveriges största morgontidning och når dagligen över 600 000 läsare i papperstidningen, på datorn eller surfplattan och i mobilen. Tillsammans med Bohusläningen, Strömstads Tidning, Hallands Nyheter, Hallandsposten och TTELA är GP en del av Stampen Local Media AB. Varje dag når titlarna nära 1 miljon västsvenskar vilket motsvarar en räckvidd på ca 75% i regionerna. I Stampen Local Media ingår även åtta gratistidningar.