Följ Stampen Media

Brain lanseras - ny tjänst för smart data

Pressmeddelande   •   Mar 24, 2016 09:44 CET

Utvecklingsbolaget Mktmedia lanserar nu målgruppstjänsten Brain Data Market. Tjänsten kombinerar onlinedata om användare med uppgifter från offentliga register såsom inkomst, boende och bilägande. Genom kombinationen av online- och offlinedata möjliggörs en träffsäker målgruppsstyrning av digitala annonser.

Projektet inleddes 2014 och tjänsten är utvecklad tillsammans med InsightOne, som har lång erfarenhet av registerdataanvändning, analys av konsumenter och köpbeteenden. Onlinedata i Brain Data Market levereras via de samarbetspartners som finns i Brains nätverk, som Stampen Media. Brains målgruppsstyrning gör det exempelvis möjligt för annonsörer att rikta sin digitala kommunikation mot specifika målgrupper, såsom ”kvinnor som är 30 år, har en inkomst över 35 000 kronor i månaden och äger en Volvo”.

- I dagens snabbrörliga mediavärld, blir det allt mer viktigt för etablerade mediekoncerner att kunna erbjuda annonsörer målgruppsstyrd datastyrning, eftersom sökbolag och sociala forum tar marknadsandelar även på lokal nivå. Tjänsten bygger på insikten att precision slår volym. Med Brain kan vi erbjuda en svårslagen precision för våra kunder, genom kombinationen av onlinedata och offlinedata, säger Hanna Konyi, vd för Mktmedia.
Genom att kombinera förstapartsdata från flera olika partners vill Brain Data Market öka det gemensamma värdet av all tillgänglig data inom nätverket.

- Öppenhet och transparens är ledord inom projektet, vilket gynnar såväl annonsköpare som dataleverantörer. Dessutom får mediekonsumenten mer relevant marknadsinformation i slutändan, säger Hanna Konyi.
Målgrupperna finns köpbara på Bidtheatre, Adform, och Delta Projects för de som arbetar direkt i dessa plattformar, eller via mediebyråer och trading desks som är kopplade mot dessa plattformar. Mktmedia har även säljpartners som gör affärer med direktkunder.

Alla användare i Brain Data Market är anonymiserade med hänsyn till personlig integritet och gällande regler och riktlinjer från Datainspektionen och EU.

Läs mer om tjänsten på www.braindatamarket.com.


Mktmedia har funnits sedan 2006 och har sedan dess levererat och skapat kunskap åt sina ägarbolag inom digital innovation och teknik. Tidigare har bolaget utvecklat annonsbörsen AdaptADX och den lokala säljplattformen 360. Mktmedia ägs av Stampen AB, EK-koncernen, Lidköpingspress AB, VK-media samt Norran. Mktmedias uppdrag är att skapa lönsamhet och värdetillväxt genom innovationer som ligger i framkant och med en längre tidshorisont än den som finns i ägarnas lokala verksamheter. Mktmedia har som uppdrag att hitta lösningar på utmaningar för mediebranschen i sin helhet. Läs mer på www.mktmedia.se.

Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns Stampen Media med flertalet stora mediehus samt bolag med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Inom Stampen finns också Nordens största tryckerikoncern V-TAB. www.stampen.com