Gå direkt till innehåll
Appelberg och Berghs i nytt samarbete

Pressmeddelande -

Appelberg och Berghs i nytt samarbete

Appelberg och Berghs School of Communication i Stockholm har startat ett helt nytt samarbete kring skräddarsydda utbildningar. I höst startar två kurser på Berghs School of Communication i Stockholm: Cross Media-publicering, och Kvalitetssäkring Digitala Korrektur.

– Det har funnits ett stort behov på marknaden, men man har inte vetat var man ska vända sig. Vi på Berghs är starka vad gäller basen för kommunikation, men Appelberg är specialister på det redaktionella området, som vi inte har på skolan. Vi ser samarbetet som en bra möjlighet att bredda vårt utbud, säger Tomi Tägtström, chef för affärsområdet Solutions på Berghs.

Kunder efterfrågar skräddarsytt
Appelberg har tidigare genomfört skräddarsydda utbildningar för ett flertal kunder, bland annat i att skriva för webben, för nyhetsbrev samt hur man skriver journalistiskt på engelska.

– Appelberg har fått bra respons från de kunder som gått våra utbildningar och nu vill vi ta konceptet vidare. Samarbetet med Berghs är en stor möjlighet att nå utanför vår egen krets med en kunskap som vi märker är eftertraktad på marknaden, säger Maria Westman, redaktionschef på Appelberg.

Flerkanalspublicering ökar
– Kraven på kunskap om flerkanalspublicering ökar mer och mer. Att behålla en hög kvalitet på produktionen när man börjar producera innehåll för flera kanaler är oerhört viktigt och något vi jobbar med löpande på Appelberg, säger Maria Westman.

De två pilotutbildningarna Cross Media-publicering och Kvalitetssäkring Digitala Korrektur blir väldigt hands-on och praktiska.

– Målet är att deltagarna ska lära sig hur de agerar med verktygen de redan har i sin arbetsvardag. Dessutom kan de dra nytta av varandras erfarenheter i gruppdiskussionerna, säger Tomi Tägtström.


Är du intresserad av att gå någon av kurserna? Hör av dig till:
Tomi Tägtström, chef för affärsområdet Solutions på Berghs, 08-587 550 87, 072-250 23 51 tomi.tagtstrom@berghs.se
eller
Maria Westman, redaktionschef på Appelberg Publishing Group AB, 08-406 54 09, 0708 72 02 97, maria.westman@appelberg.com


Ämnen


Om Appelberg
Appelberg Publishing AB är ett av Sveriges ledande företag inom redaktionell kommunikation. Appelberg ingår i Stampen Media Group, en av Sveriges största mediekoncerner med ambitionen att driva utvecklingen i branschen. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Stampen omsätter drygt 5 miljarder kronor. www.stampen.com

Om Berghs
Berghs School of Communication erbjuder strategisk och kreativ utbildning på olika nivåer inom marknadskommunikation. Samarbete med yrkesverksamma lärare och verkliga uppdragsgivare ger studenter och kursdeltagare kunskap för att engagera och bryta ny mark, både i Sverige och utomlands. www.berghs.se


Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70