Gå direkt till innehåll
Alice Teodorescu blir ny politisk redaktör på Göteborgs-Posten

Pressmeddelande -

Alice Teodorescu blir ny politisk redaktör på Göteborgs-Posten

Alice Teodorescu är redan bekant för GP:s läsare. Sedan i höstas skriver hon söndagskrönikor på tidningens sista sida var fjärde vecka, men nu väntar större utmaningar som politisk redaktör och tillika chef för GP:s ledarredaktion och för tidingens debatt- och insändarredaktörer.

- Ett fantastiskt spännande uppdrag som jag ser mycket fram emot att påbörja. När idéutvecklingen i allt mindre utsträckning utförs i de politiska partierna har ledarsidor och opinionsbildare ett större ansvar att axla, säger Alice Teodorescu.

- Min ambition är att stärka GP:s röst i debatten och att i tider när yttrandefriheten angrips från olika håll stimulera till ett mer djuplodat debattklimat, baserat på välgrundade argument, nyfikenhet och ideologisk stringens.

Alice är utbildad jurist och sedan tre år tillbaka arbetsrätts-, migrations- och socialförsäkringsexpert på Företagarna. Hon är 30 år, men redan en flitigt anlitad samhällsdebattör och politisk analytiker som bland annat skrivit krönikor och ledare i en rad dagstidningar och samhällsmagasin.

- Det är oerhört roligt att vi kunnat rekrytera Alice till GP. Opinionsbildande journalistik är mer angelägen än någonsin och Alice är verkligen rätt person att i takt med läsarnas och publikens behov utveckla GP:s opinionsjournalistik, säger GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein.

Alice Teodorescu börjar på Göteborgs-Posten den 1 mars. Hon efterträder Fredrik Tenfält som går i pension efter 29 år på tidningen.

För mer information kontakta:

Cecilia Krönlein 070 562 42 58
Alice Teodorescu 073 755 25 77

(Fotograf: Helene Furness)

Ämnen


Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns flertalet stora mediehus, Nordens största tryckerikoncern V-TAB och Stampen Media Partner med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam.
www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70