Följ Stampen Media

Aleksandra Boscanin ny ledarskribent på Göteborgs-Posten

Pressmeddelande   •   Jan 19, 2017 14:51 CET

Den 26 januari tillträder Aleksandra Boscanin tjänsten som ledarskribent på Göteborgs-Posten.

- Det är en ynnest att kunna rekrytera Aleksandra Boscanin som läsarna kunnat följa det senaste halvåret på ledarsidan. Aleksandras ideologiska skärpa, förmåga att finna nya perspektiv på den politiska debatten liksom hennes stilistiska färdigheter kommer att bidra till att ytterligare vässa ledarsidans opinionsbildande arbete. När idéutvecklingen i allt mindre utsträckning utförs i de politiska partierna har ledarsidor och opinionsbildare ett större ansvar att axla. Min ambition är att stärka GP:s röst i debatten och i tider när yttrandefriheten angrips från olika håll stimulera till ett mer djuplodat debattklimat, baserat på välgrundade argument, nyfikenhet och ideologisk stringens, säger Alice Teodorescu.

Aleksandra Boscanin är uppvuxen i Katrineholm men har tillbringat de senaste åren i Stockholm där hon bland annat har studerat statsvetenskap. Hon har tidigare varit engagerad inom Moderaterna och har skrivit för Svenska Dagbladets ledarsida.

- Det känns väldigt roligt att få bli en del av en ledarsida där man inte räds känsliga frågor eller obekväma ställningstaganden. I en tid där såväl politiken som den politiska debatten inte sällan präglas av ängslighet så spelar GP en viktig roll. Min förhoppning är att kunna bidra med nya perspektiv och tydliga ställningstaganden för ett mer frihetligt samhälle, säger Aleksandra Boscanin.

För frågor kontakta:

Alice Teodorescu, politisk redaktör och chef för ledarsidan
E-post: alice.teodorescu@gp.se

Stampen Media Group är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns Stampen Media med flertalet stora mediehus samt bolag med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Inom Stampen finns också Nordens största tryckerikoncern V-TAB. www.stampen.com