Gå direkt till innehåll
Åsa Lindqvist, ny redaktionschef på Hallands Nyheter. Foto: pressbild.
Åsa Lindqvist, ny redaktionschef på Hallands Nyheter. Foto: pressbild.

Pressmeddelande -

Åsa Lindqvist ny redaktionschef på Hallands Nyheter

Åsa Lindqvist utses till ny redaktionschef på Hallands Nyheter och tar därmed klivet upp från rollen som biträdande nyhetschef i Falkenberg. Hennes första arbetsuppgift blir att tillsätta en ny redaktionell organisation på tidningen.

- Vi är glada över att kunna utse Åsa Lindqvist till redaktionschef på Hallands Nyheter. Det är extra roligt att konstatera att i hård konkurrens med externa sökande så fanns den bästa kandidaten redan internt hos oss, säger Viveka Hedbjörk, publisher på Hallands Nyheter och Hallandsposten.

Åsa Lindqvist har varit anställd på Hallands Nyheter i snart tio år. Hon har utöver sin erfarenhet som nyhetschef även arbetat som reporter, webbredaktör och frilansare med erfarenhet från Sveriges Radio, TT, Gotlands Allehanda och systertidningen Göteborgs-Posten. En av hennes första uppgifter blir att tillsätta en ny organisation med ett uttalat fokus på ”här- och nu-rapportering” på webben.

- Åsas första arbetsuppgift som redaktionschef är att sjösätta en ny redaktionell organisation på Hallands Nyheter, vilket kommer att gå galant med tanke på den djupa kännedom hon har om tidningen och de många spännande idéer hon har för att utveckla verksamheten framåt, fortsätter Viveka Hedbjörk.

Åsa Lindqvist tillträder sin nya roll som redaktionschef på Hallands Nyheter den 1 oktober och ser fram emot sitt nya uppdrag.

- Det ska bli fantastiskt roligt att få jobba vidare med Hallands Nyheter och alla duktiga medarbetare i en för mig ny roll. Dessutom i en tid när vi satsar stort på lokalt innehåll och anställer fler journalister. Hallands Nyheter är en tidning med en anrik historia och det finns en oerhört stor lokalkännedom på redaktionerna i Falkenberg och Varberg, säger Åsa Lindqvist, tillträdande redaktionschef på Hallands Nyheter.

För mer information kontakta:
Anna Wiking, presskontakt Stampen
031-62 43 70, anna.wiking@stampen.com

Ämnen


Stampengruppen är en av Sveriges största mediekoncerner. Inom Stampen finns Stampen Media med flertalet stora mediehus samt bolag med starka positioner inom digitala medier, kommunikationstjänster och utomhusreklam. Inom Stampen finns också Nordens största tryckerikoncern V-TAB. www.stampen.com

Kontakter

Anna Wiking

Anna Wiking

Presskontakt Presskontakt Stampen Media 031-62 43 70